Σαντορίνη: Εποχή για τοματάκι – Πολύ χαμηλή και η φετινή παραγωγή

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν και φέτος οι παραλαβές σε τοματάκι Σαντορίνης, από το εργοστάσιο “ΣΑΝΤΟ” της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (ΕΣΘΠ), σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης, κο Ματθαίο Δημόπουλο, καθώς παρά τις αρκετές βροχοπτώσεις, οι δυνατοί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα στην παραγωγή.

Όπως μας είπε, το εργοστάσιο “ΣΑΝΤΟ” στον Μονόλιθο, που απορροφά περισσότερο από το 80% της συνολικής παραγωγής του νησιού, προβλέπεται να παραλάβει φέτος περίπου 30 τόνους τομάτας, επίδοση που απέχει πολύ από αυτές των “καλών εποχών”, ενδεικτική της φθίνουσας πορείας που έχει η παραγωγή μικρόκαρπης τομάτας τα τελευταία χρόνια. Ναι μεν οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην φετινή παραγωγή, όμως δεν πρέπει να παραβλεφθεί ότι η καλλιέργεια της μικρόκαρπης τομάτας έχει γίνει μη συμφέρουσα για τους παραγωγούς, με αποτέλεσμα οι καλλιεργούμενες εκτάσεις να μειώνονται.

Τελευταία χρονιά που η παραγωγή ξεπέρασε τους 100 τόνους ήταν το 2017 με 120 τόνους, ενώ πολύ καλές χρονιές ήταν το 2013 και 2014 με 300 και 200 τόνους αντίστοιχα.

Επί το έργον… Προετοιμασία του αλείμματος με πολτό από τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ, μέλι, ginger και μαστίχα, υπό τις οδηγίες του Νίκου Βαρβαρήγου | Φωτογραφία Atlantea – Κώστας Κωνσταντινίδης

Οι παραλαβές ξεκίνησαν σήμερα (5/7) και ήδη έχουν αρχίσει να παράγονται τοματοπολτοί και προϊόντα σάλτσας “ΣΑΝΤΟ”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη