Έργα διαχείρισης & διανομής πόσιμου νερού στον Πύργο και το Ακρωτήρι

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013 τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκ. €, για τη διαχείριση και διανομή πόσιμου νερού σε ισάριθμα νησιά των Κυκλάδων.

Τα τρία αυτά έργα θεωρούνται πολύ σημαντικά και έρχονται να συμπληρώσουν τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον τομέα της διαχείρισης και διανομής πόσιμου νερού και της καταπολέμησης της λειψυδρίας στα νησιά των Κυκλάδων και είναι τα εξής:

  • Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Οικισμού Πύργου και Μονάδα Αφαλάτωσης Οικισμού Ακρωτηρίου Θήρας, προϋπολογισμού 955 χιλ. €
  • Κατασκευή Αγωγού Μεταφοράς Νερού από Κατάπολα στη Χώρα Αμοργού, προϋπολογισμού 391 χιλ. €
  • Προμήθεια αυτόνομων συστημάτων επεξεργασίας νερού στο Δήμο Τήνου, προϋπολογισμού 378 χιλ. €

Σχετικά με το έργο της Σαντορίνης, αυτό αφορά στην κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης 5,6 χλμ. στον οικισμό Πύργου με σκοπό τη διασύνδεση των υφιστάμενων δεξαμενών αποθήκευσης νερού του οικισμού, καθώς και στην προμήθεια – εγκατάσταση συστήματος αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 250 κ.μ. την ημέρα με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος λειψυδρίας που παρουσιάζει η περιοχή του Ακρωτηρίου το οποίο  αν και διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές δικτύων ύδρευσης είναι πολύ μακριά από το υπόλοιπο δίκτυο της περιοχής.

Με την παρέμβαση αυτή, συμπληρώνονται τα έργα βασικών υποδομών που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο ΕΣΠΑ για το νησί της Θήρας, τα οποία ανέρχονται στα 11 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 38,6 εκ. €

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη