Έργα της ΔΕΥΑΘ στην Οία

Ολοκληρωμένα, σε εξέλιξη και προς υλοποίηση

Σημαντικά έργα υποδομών έχει υλοποιήσει τους τελευταίους μήνες με ίδιους πόρους η ΔΕΥΑΘ στην Οία, ενώ στους επόμενους τέσσερις μήνες υλοποιεί και άλλα έργα υποδομών για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής σε επάρκεια νερού. Έχουν ήδη γίνει ανακατασκευές παλαιών εγκαταστάσεων και επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “ο στόχος της επιχείρησης είναι να αφουγκράζεται και να προβλέπει με έργα υποδομών τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής”.

Αναλυτικά τα έργα:

Α. Ολοκληρωμένα έργα

1. Ολοκληρώθηκε το έργο “Προμήθεια και τοποθέτηση τριών αγωγών μεταφοράς θάλασσας και τριών καλωδίων από το αντλιοστάσιο θαλάσσης στις μονάδες αφαλάτωσης”. Το έργο τοποθέτησης υλοποιήθηκε από εργολάβο με χρηματοδότηση ίδιων πόρων της ΔΕΥΑΘ. Με το έργο αυτό θα είναι δυνατή η τροφοδότηση με θάλασσα των νέων μονάδων αφαλάτωσης δυναμικότητας 2.000 κυβικών μέτρων την ημέρα, των οποίων έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση και οι οποίες θα εγκατασταθούν τους επόμενους μήνες.

2. “Ανακατασκευή των παλαιών εγκαταστάσεων αντλιοστασίου θαλάσσης”. Γίνεται πλήρης επισκευή των αντλιών και των σωληνώσεων, καθώς και αλλαγή του τρόπου αναρρόφησης θάλασσας που θα επιτρέπει τη συντήρηση από την ξηρά χωρίς δύτες και πλωτά μέσα. Η προμήθεια των υλικών έγινε από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΘ και υλοποιήθηκε από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΘ.

3. “Επέκταση δικτύου ύδρευσης 700 μέτρων στους Μπαξέδες Οίας”. Το έργο θα παρέχει νερό στους καταναλωτές από τη διασταύρωση του δρόμου Φοινικιάς-Μπαξέδων προς την Οία. Η προμήθεια των υλικών έγινε από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΘ και υλοποιήθηκε από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΘ.

Β. Έργα υπό υλοποίηση

1. “Επέκταση δικτύου ύδρευσης 300 μέτρων στα Ορυχεία”. Το έργο θα παρέχει νερό στους καταναλωτές και θα βελτιώσει την πίεση στην περιοχή πάνω από τον οικισμό του Αμμουδιού. Η προμήθεια των υλικών έγινε από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΘ και υλοποιείται από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΘ.

2. “Επέκταση δικτύου ύδρευσης 700 μέτρων στη Φοινικιά”. Το έργο σε πρώτη φάση θα παρέχει νερό στους καταναλωτές από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς τους Μπαξέδες. Σε δεύτερη φάση θα ενωθεί με το δίκτυο των Μπαξέδων. Η προμήθεια των υλικών έγινε από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΘ και υλοποιείται από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΘ.

Γ. Έργα άμεσης υλοποίησης

1. “Επέκταση δικτύου ύδρευσης 2100 μέτρων στους Μπαξέδες Οίας”. Το έργο θα παρέχει νερό στους καταναλωτές από τη διασταύρωση του δρόμου Φοινικιάς-Μπαξέδων μέχρι τον Κολούμπο. Το έργο θα υλοποιηθεί από τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΘ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη