Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας: Εργαστήρι καλαθοπλεκτικής στις 9-10 Αυγούστου

Share

Ακούστε το άρθρο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” διοργανώνει ένα ακόμη διήμερο εργαστήρι παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής με λυγαριά, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Αυγούστου 2025, στο πλαίσιο της έκθεσης “Ίχνη Θηραϊκής Λαογραφίας”, η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο μέχρι τις 15 Αυγούστου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, για το Έτος Αυθεντικότητας 2025.

Η καλαθοπλεχτική στη Σαντορίνη έχει μακραίωνη ιστορία. Από τα απανθρακωμένα καλάθια στο Συγκρότημα Δ του προϊστορικού Ακρωτηρίου έως τα καλάθια που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα οι αγρότες για να μεταφέρουν την τομάτα. “Πρόκειται για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας, γνώση που έχει κληροδοτηθεί και αξίζει να προστατευθεί και να διατηρηθεί”, αναφέρει η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας.

Τα μυστικά της καλαθοπλεκτικής θα αποκαλύψει υπεύθυνος του εργαστηρίου Γιάννης Μάσσας, γιος καλαθοποιού.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να βοηθήσει και στο μάζεμα της λυγαριάς. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους γάντια κήπου και καλή διάθεση!

Εργαστήρι καλαθοπλεκτικής
Σάββατο 9 Αυγούστου και Κυριακή 10 Αυγούστου, ώρα 16:00 | Διάρκεια 3 ώρες ανά ημέρα.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες έως Παρασκευή 8 Αυγούστου στο τηλ. 2286085141, καθημερινά εκτός Δευτέρας 10:00-18:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη