Σαντορίνη: Εργαστήρι καλαθοπλεκτικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός”

Στο πλαίσιο των ημερών Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός”, στη Βλυχάδα, διοργανώνει το Σάββατο 16/9 δωρεάν εργαστήρι παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής με λυγαριά, για μικρούς και μεγάλους.

Η φετινή θεματική “Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση” αφορά σε πρακτικές και δεξιότητες οι οποίες έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και εξασκούνται ακόμη και σήμερα. Πρόκειται για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας, γνώση που έχει κληροδοτηθεί και αξίζει να προστατευθεί και να διατηρηθεί.

Η καλαθοπλεκτική στο νησί της Σαντορίνης έχει μακραίωνη ιστορία. Από τα απανθρακωμένα καλάθια στο Συγκρότημα Δ, του προϊστορικού Ακρωτηρίου έως τα καλάθια που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα οι αγρότες για να μεταφέρουν την τομάτα.

Τα μυστικά της καλαθοπλεκτικής θα αποκαλύψει ο Γιάννης Μάσσας, γιος καλαθοποιού, που είναι ο υπεύθυνος του εργαστηρίου. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί επίσης να βοηθήσει και στη συλλογή-μάζεμα της λυγαριάς. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους  γάντια κήπου και καλή διάθεση!

  • Μάζεμα λυγαριάς: Σάββατο 16/9 στις 16:00
  • Εργαστήρι καλαθοπλεκτικής: Σάββατο 16/9 στις 18:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 15/9 στο τηλ. 2286085141.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη