Σαντορίνη: Εργαστήρι παροχής πρώτων βοηθειών στις επόμενες συναντήσεις της Σχολής Γονέων

Με ένα βιωματικό εργαστήρι παροχής πρώτων βοηθειών σε παιδιά και εφήβους συνεχίζονται οι τακτικές συναντήσεις της Σχολής Γονέων που διοργανώνει ο Παιδικός Σταθμός “Η Γλυκογαλούσα”. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1/12 στις 18:00 και θα επαναληφθεί το Σάββατο 2/12 στις 10:30, στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας της Γλυκογαλούσας, στον Καρτεράδο.

Εκπαιδευτές θα είναι οι:

– Κώστας Βελαώρας, Παιδοχειρουργός, Διευθυντής Παιδοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Πιστοποιημένος εκπαιδευτής APLS
– Γιολάντα Βακάκη, Παιδίατρος MD, Πιστοποιημένη APLS και EFR εκπαιδεύτρια α’ βοηθειών
– Καλλιόπη Καραμολέγκου, Παιδίατρο, Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια APLS, τ. Διευθύντρια ΕΣΥ Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών – Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, MSC Δημόσιας Υγείας – Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

Περιγραφή
Η εκπαίδευση των γονέων, εκπαιδευτικών αλλά και γενικά του πληθυσμού για παροχή πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη για να είναι αποτελεσματική, αλλά και για να παρέχει όλες τις σύγχρονες οδηγίες για αυτές. Η ανακούφιση του παιδιού που πάσχει από την ταλαιπωρία και τον πόνο, η προφύλαξή του από τυχόν επιδείνωση της κατάστασής του μετά από τραυματισμό αλλά και η πρόληψη και τέλος η προστασία του από σοβαρή κατάσταση, αποτελούν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Η παροχή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες πρέπει να αποτελεί για τον καθένα μας βασική δεξιότητα, την οποία πρέπει συνεχώς να ανανεώνουμε με επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε στην εκπαίδευση της Παρασκευής είτε του Σαββάτου, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 2286023440.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη