Ερωτηματικά για τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα στη Βλυχάδα

Δορυφορική φωτογραφία (με ημερομηνία 30/7/2010) από το Google Earth της περιοχής της Βλυχάδας. Η κόκκινη γραμμή δείχνει το πλάτος των 150μ, στα οποία απαγορεύεται η δόμηση, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα. Κλίκ στην εικόνα για μεγέθυνση

Στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων έχει τεθεί το θέμα της κατασκευής μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων στην περιοχή της Βλυχάδας. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νικόλαος-Αναστάσιος Ζώρζος, σε χθεσινή συνέντευξή του στα “Νέα της Σαντορίνης”, αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό και δήλωσε ότι “διερευνά τρόπους για την ανάσχεση της υλοποίησης αυτών των επενδύσεων”.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι επενδύσεις αυτές βρέθηκαν σε ευθεία σύγκρουση με την κατασκευή του νέου εμπορικού λιμανιού στην ίδια περιοχή. Όπως είναι γνωστό το ΥΠΕΚΑ, όταν ήταν υπουργός η κ. Μπιρμπίλη, ματαίωσε τα σχέδια κατασκευής του λιμανιού επικαλούμενο περιβαλλοντικούς λόγους.

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις γύρω από αυτό το ζήτημα στο πλαίσιο και των διατάξεων του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκτός σχεδίου δόμηση στη Σαντορίνη, που βρίσκεται σε ισχύ από τις 30/4/2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη