Ερωτηματολόγια για επιβάτες πλοίων της ακτοπλοΐας

Ειδικό ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν, πριν την επιβίβασή τους, οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19.

Ανάλογο ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν τόσο οι επιβάτες, όσο και τα μέλη του πληρώματος των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές (Ελλάδος – Ιταλίας).

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβασή τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν επιβάτες, οι οποίοι είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή με Covid-19, με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται στο ερωτηματολόγιο τις τελευταίες 14 ημέρες, δε θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

Προκειμένου να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία, οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).

Επίσης, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, καθώς και στα υπό ελληνική σημαία διεθνή πλοία (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Τα ερωτηματολόγια είναι διαθέσιμα στα ταξιδιωτικά πρακτορεία και στις ακτοπλοϊκές εταιρίες, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μπορείτε να τα κατεβάσετε και από τους παρακάτω συνδέσμους.

Ακτοπλοΐα_Εσωτερικού_EN
Ακτοπλοΐα_Εσωτερικού_GR
Διεθνείς_Γραμμές_EN
Διεθνείς_Γραμμες_GR


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη