Ερώτηση στη Βουλή από την Ελληνική Λύση για την Κόρη της Θήρας και τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Σαντορίνης και την επιστροφή της Κόρης της Θήρας κατέθεσε χθες (17/7) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Θυμίζουμε ότι η Κόρη της Θήρας, μετά από αρκετά χρόνια στις αποθήκες, εκτέθηκε για λίγο διάστημα για πρώτη φορά στο κοινό, από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι το τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου, στο πλαίσιο περιοδικής έκθεσης στο, υπό ανακαίνιση, Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας. Όταν ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του μουσείου, η Κόρη της Θήρας προβλέπεται να είναι το κεντρικό έκθεμά του. Οι εκτιμήσεις του περσινού Σεπτεμβρίου ότι το μουσείο θα ήταν έτοιμο φέτος την άνοιξη δεν επιβεβαιώθηκαν, αντ’ αυτού η Κόρη της Θήρας ταξίδεψε στη Ρώμη, όπου εκτίθεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι τα τέλη Ιουλίου μαζί με άλλες αρχαιότητες, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο “Η Στιγμή και η Αιωνιότητα | Ανάμεσα σε εμάς και τους αρχαίους”. Επιπλέον, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει τελικά το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι παραπάνω εξελίξεις έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία της ομάδας “Φίλοι της Κόρης της Αρχαίας Θήρας” που ζητά να σταματήσει η περιφορά της Κόρης εκτός Σαντορίνης και να εκτεθεί το συντομότερο στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, ώστε να μπορούν να τη θαυμάζουν οι επισκέπτες του νησιού.

Βασιζόμενος στην επιστολή διαμαρτυρίας της ομάδας, ο κος Βελόπουλος ερωτά την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη: “Προτίθεστε όπως άμεσα επαναφέρετε την “Κόρη της Αρχαίας Θήρας” στη Σαντορίνη και λειτουργήσετε το Αρχαιολογικό της Μουσείο, δεδομένου ότι ήδη χιλιάδες επισκέπτες της στερούνται τη χαρά της επαφής με τον τοπικό αρχαιολογικό της πλούτο;”

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη