Σαντορίνη: Έτοιμο για επαναλειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Την Παρασκευή 3/9 τα εγκαίνια από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη

Μετά από ένα διάστημα αδράνειας, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΑΠΠΟΣ, στον Βουρβούλο, ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του, προκειμένου να υποδεχθεί μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με στόχο την απόκτηση ορθής οδικής συμπεριφοράς από τα παιδιά.

Το οδόστρωμα ασφαλτοστρώθηκε και διαγραμμίστηκε εκ νέου, ο περιβάλλων χώρος καλλωπίστηκε και ανακαινίστηκε, ενώ τόσο τα εκπαιδευτικά αυτοκινητάκια όσο και τα ποδήλατα που έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός επιδιορθώθηκαν και πλέον είναι έτοιμα προς χρήση. Ένας χώρος σημαντικός για τα παιδιά ετοιμάζεται να πάρει ξανά ζωή και να φιλοξενήσει σχολεία και μαθητές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του Κ.Ο.Κ, αλλά και τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες σε αυτοκίνητα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τα εγκαίνια επαναλειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής θα γίνουν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:30, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Από την πρώτη στιγμή, ένας εκ των βασικών στόχων της Διοίκησής μας ήταν η επανέναρξη των μαθημάτων και η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Πλέον, τα παιδιά μας θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να βρεθούν σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού θα γνωρίσουν κανόνες οδικής συμπεριφοράς μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση και την ψυχαγωγία”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Βασίλης Αλαφούζος.

Ο τρόπος λειτουργίας του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, αλλά και οι ώρες και μέρες διάθεσης του χώρου προς τα σχολεία και το κοινό, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση.

Χ. Δαρζέντας: Ικανοποίηση για την επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί και για την επαναλειτουργία του χώρου είχε ο Έπαρχος Θήρας, Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο οποίος δε θα καταφέρει να παραστεί στα εγκαίνια. Την ενημέρωση έκανε η Αντιπρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Μαρία Αγγελάκη, παρουσία του Προέδρου του Βουρβούλου Α. Καφούρου και του μέλους του ΔΣ του ΔΑΠΠΟΣ Μ. Γκλαβά.

Ο κος Δαρζέντας, τόσο ως Έπαρχος όσο και ως μέλος των Εθελοντών Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.Π.Τ.Α.) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του Πάρκου, που θα βοηθήσει τα παιδιά των σχολείων του νησιού να αποκτήσουν τα καλύτερα εφόδια για μια σωστή κυκλοφοριακή αγωγή.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη