20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Έτοιμο το νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο προαύλιο του ΔΑΠΠΟΣ

Share

Φωτογραφία: Δημήτρης Ποιμενίδης, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Θήρας

Ολοκληρώθηκε και δόθηκε ήδη σε χρήση το νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΠΠΟΣ, στον Καρτεράδο. Το συγκεκριμένο έργο του Δήμου Θήρας προσέθεσε ένα σύγχρονο ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο διαθέσιμο δυναμικό του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση νέων αθλητικών διοργανώσεων και στην αποσυμφόρηση του κλειστού γηπέδου του γυμναστηρίου. Φυσικά, το γήπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από το ευρύ κοινό, μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία του ΔΑΠΠΟΣ.

Όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος: “Πρωτίστως η κατασκευή του γηπέδου έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη των δημοτών για οργανωμένους και καλά εξοπλισμένους χώρους άθλησης”.

[adning id="140783"]

Το γήπεδο κατασκευάστηκε στο βορειοανατολικό τμήμα του προαυλίου και διαχωρίστηκε από τον χώρο στάθμευσης με εσωτερική μεταλλική περίφραξη ύψους τεσσάρων μέτρων, ώστε να επιτευχθεί η ασφάλεια των χρηστών και των δύο χώρων. Επιπλέον δημιουργήθηκαν εσωτερική περίφραξη, έργα απορροής των όμβριων υδάτων, καθώς και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή του γηπέδου ικανοποιεί τις απαιτούμενες ισχύουσες προδιαγραφές για τη διεξαγωγή Εθνικών – Διασυλλογικών αγώνων, καθώς ο αγωνιστικός χώρος έχει διαστάσεις 28 μ. x 15 μ., ενώ διαθέτει και τις απαραίτητες περιμετρικές λωρίδες ασφαλείας των 2 μ. σε κάθε πλευρά, με αποτέλεσμα να διαθέτει έναν συνολικά διαμορφωμένο χώρο μήκους 32 μ. και πλάτους 19. Επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η ποιότητα του αθλητικού δαπέδου στο γήπεδο, καθώς η διάστρωσή του έγινε με πολύ ελαστικό, χυτό, αντικραδασμικό υλικό πάχους 4-6 χιλιοστών.

Το έργο κατασκευής του γηπέδου, προϋπολογισμού 81.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από τον Δήμο Θήρας. Η μελέτη, η δημοπράτηση και η επίβλεψη της υλοποίησης του έργου έγιναν συνολικά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θήρας, ενώ για την εκτέλεση του συνόλου των κατασκευαστικών εργασιών χρειάστηκαν τρεις μήνες.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη