20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δήμος Θήρας: Ετοιμότητα και οδηγίες για την κακοκαιρία

Share

Λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας “Ελπίς” που αναμένεται να πλήξει την περιοχή των νησιών μας από αύριο Κυριακή 23/1 και αναμένεται να κορυφωθεί την Δευτέρα 24/1, με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς άνεμους, ο Δήμος Θήρας εφιστά την προσοχή των πολιτών και επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων θα πρέπει ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας που παρατίθενται πιο κάτω.

Όλες οι σχετικές υπηρεσίες του Δήμου Θήρας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι σε ετοιμότητα και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γρήγορης Μαντούσης έχει άμεση επαφή με τις Υπηρεσίες Συνδρομής για την Πολιτική Προστασία και την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στην Σύρο. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Στεφανάκης και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Ζήσης Δρόσος και Δημήτρης Σιγάλας, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα και παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων, ώστε αν απαιτηθεί η λήψη μέτρων, να ενημερώσουν τους Διευθυντές των Σχολείων.   

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία “Ελπίς” που θα πλήξει κυρίως τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της χώρας, ξεκινά από σήμερα Σάββατο (22/1), με το πρώτο κύμα με βροχοπτώσεις και μείωση της θερμοκρασίας, ενώ το δεύτερο αναμένεται πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1).

Τα κύρια χαρακτηριστικά του δεύτερου κύματος θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που θα περιλαμβάνουν πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Ελλάδας.

Στα νησιά του Αιγαίου οι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά σε βόρειους με ένταση 6-8 και 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας
Για τις περιοχές των νησιών των Κυκλάδων όπου προβλέπονται κυρίως ισχυροί άνεμοι η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπενθυμίζει τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

– Ασφαλίζουμε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
– Βεβαιωνόμαστε ότι δεν είναι φραγμένα τα λούκια και υδρορροές των σπιτιών.
– Προσοχή κατά τις μετακινήσεις και τις περιοχές που υπάρχουν ρέματα ή χείμαρροι.
– Αποφεύγουμε εργασίες υπαίθρου και θαλάσσιες μετακινήσεις.
– Βρίσκουμε προστασία κάτω από σταθερά υπόστεγα κι όχι δένδρα.
– Σε περίπτωση ψύχους και χιονόπτωσης είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις. Υπάρχει κίνδυνος στους κινητήρες των οχημάτων με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
– Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Πιο αναλυτικές οδηγίες αυτοπροστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη