Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, 7-10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες

Παρούσα και η Σαντορίνη

Ξεκίνησε σήμερα (7/10) στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, μια ετήσια τετραήμερη εκδήλωση, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ.

Το ακροατήριο ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την περιφερειακή και πολεοδομική πολιτική, άρα πρόκειται κυρίως για εκπροσώπους αρχών του τοπικού, περιφερειακού, εθνικού και ενωσιακού επιπέδου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) και η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Πολεοδομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ REGIO).

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων θα δώσει το “παρών” και ο δημοτικός σύμβουλος Θήρας, επικεφαλής της παράταξης “Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” και πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, κος Μανόλης Ορφανός. Ο Δήμος Θήρας, δια του Μανόλη Ορφανού, για πρώτη φορά θα έχει συμμετοχή για να ενημερωθεί και να μπορέσει να διεκδικήσει προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των νησιών. Ο κος Ορφανός έχει ήδη έρθει σε επαφή και για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Ευρωβουλευτές που θα μπορέσουν να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μαζί του στις Βρυξέλλες θα βρίσκονται και ο Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Βασίλης Αλαφούζος και το μέλος του ΔΣ του ΔΑΠΠΟΣ Ιάκωβος Δακουτρός.

Τελευταία ενημέρωση 8/10 – ώρα 13:00

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη