Εξαγορά της ελληνικής MarineTraffic από την Kpler

Την κορυφαία ελληνική ναυτιλιακή πύλη εντοπισμού πλοίων MarineTraffic εξαγόρασε η  Kpler, με έδρα τις Βρυξέλλες, κορυφαίος πάροχος δεδομένων για τις αγορές εμπορευμάτων. H συμφωνία έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης εξαγοράς της γερμανικής πλατφόρμας συλλογής δεδομένων για πλοία Fleetmon από τη MarineTraffic, επομένως πρόκειται για μια συντονισμένη διπλή εξαγορά της Kpler στον χώρο της ναυτιλιακής ανάλυσης.

Από την ίδρυσή της το 2007, η MarineTraffic με έδρα την Αθήνα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ναυτιλιακής βιομηχανίας, παρέχοντας ευρέως προσβάσιμες πληροφορίες και τα αναλυτικά στοιχεία παρακολούθησης πλοίων. Η FleetMon με έδρα το Ρόστοκ, που ιδρύθηκε επίσης το 2007, παρέχει δεδομένα σχετικά με το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης (AIS) των πλοίων σε ηγέτιδες εταιρείες της αγοράς, μεταξύ των οποίων και αυτές που δραστηριοποιούνται σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο συνδυασμός των δυνατών σημείων των δύο εταιρειών θα επιτρέψει στην Kpler να προσδώσει μεγαλύτερη αξία στον ναυτιλιακό τομέα και να αυξήσει την ποιότητα των προϊόντων, των δεδομένων και των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης ζήτησης για νέα ψηφιακά εργαλεία, καθώς και εντεινόμενων προκλήσεων παγκοσμίως σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της ναυτιλίας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Από τη δημιουργία της, η Kpler έχει εστιάσει στην παρακολούθηση φορτίων και όχι πλοίων. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να παντρέψουμε σε μία ενιαία πλατφόρμα τις πληροφορίες για τα εμπορεύματα και αυτές για τη ναυτιλία. Αυτό θα οδηγήσει σε βελτιώσεις στις υπηρεσίες που παρέχουμε, αλλά και σε περαιτέρω καινοτομία στον ναυτιλιακό τομέα, ενσωματώνοντας την εξαιρετική δουλειά τόσο της MarineTraffic όσο και της FleetMon”, δηλωσε ο François Cazor, Διευθύνων Σύμβουλος της Kpler.

“Είμαι πολύ περήφανος για όσα έχει επιτύχει η MarineTraffic όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για όσα επιπλέον μπορούμε να επιτύχουμε ως μέρος της Kpler, μαζί με την ομάδα της FleetMon. Είμαι βέβαιος ότι η ενοποίηση των προϊόντων μας και της οργανωσιακής μας κουλτούρας θα οδηγήσει σε νέα σύνορα, προς όφελος τελικά των πελατών μας και της κοινότητάς μας. Ο ολοένα και πιο συνδεδεμένος κόσμος της ναυτιλίας χρειάζεται περισσότερα ψηφιακά εργαλεία και καλύτερη ανάλυση και θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε προς αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε ο Δημήτρης Μέμος, Διευθύνων Σύμβουλος της MarineTraffic.

“Η δημιουργία διαφάνειας για τον κόσμο της ναυτιλίας έχει χαρακτηρίσει τη δουλειά μας για περισσότερο από μια δεκαετία. Συνδυάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία, οι ομάδες των Kpler, MarineTraffic και FleetMon θα προωθήσουν το ταξίδι της ψηφιοποίησης για τις ναυτιλιακές μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα”, συμπλήρωσε ο Lars Brandstäter, Διευθύνων Σύμβουλος της FleetMon.

Τους τελευταίους 18 μήνες η Kpler έχει πλέον πραγματοποιήσει πέντε εξαγορές, εξασφαλίζοντας το 2022 χρηματοδότηση πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτικές εταιρείες. Μετά από αυτές τις δύο νέες εξαγορές, η Kpler θα απασχολεί πάνω από 500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και θα εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο ενεργούς χρήστες στον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας και των εμπορευμάτων.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη