“Εξαρτάται” από τη Θεατρική Σκηνή στην Αθήνα

Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση

Οι σελίδες του βιβλίου “Εξαρτάται” της Μαρίας Μαυρικάκη ζωντανεύουν φέτος επί Θεατρικής Σκηνής, στην Αθήνα.

Μία ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση από τις ουσίες. Τέσσερα πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του Άκη που από μικρός υπέκυψε σε εθισμούς και εξαρτήσεις, του μιλούν ξετυλίγοντας το νοιάξιμό τους. Η αδερφή του, ο επιστήθιος φίλος του, η σύντροφός του και ο φίλος του από τον στρατό, ο καθένας με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να τον συνεφέρει, να τον βοηθήσει, να τον σώσει.

“Γιατί βρε Άκη; Δεν ήμασταν παιδιά εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα. Δεν είχαμε κανένα από όσα θεωρούνται στερεότυπα στο οικογενειακό περιβάλλον των εξαρτημένων. Συνηθισμένοι άνθρωποι οι γονείς μας” του λέει η Ρία, η αδερφή του που βιώνει την συνεξάρτηση. “Όλα γύρναγαν γύρω από σένα και όσο σου δίναμε, τόσο ζητούσες”. Οι ζωές όλων στον περίγυρο του χρήστη επηρεάζονται.

Η αγάπη επιμένει, τα όρια ατονούν, η ελπίδα και η απόγνωση εναλλάσσονται όσο η εξάρτηση συνεχίζεται. Ποια μπορεί να είναι η κατάληξη;

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Τάκης Βαμβακίδης, Ειρήνη Κονίδου
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη
Μουσική – Μουσική Επιμέλεια: Πιέρρος Παπαδάκος

Θεατρική Σκηνή | Νάξου 84, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketmaster.gr


Το βιβλίο “Εξαρτάται” κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2021, από τις Εκδόσεις Πατάκη. Η συγγραφέας του, Μαρία Μαυρικάκη, έχει στενούς δεσμούς με τη Σαντορίνη, καθώς πέραν της καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της από το νησί, η ίδια διετέλεσε διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο φωτίζει μια ιστορία εξάρτησης από ουσίες, μέσα από τις μαρτυρίες του ίδιου του εξαρτημένου αλλά και του περίγυρού του. Αν δεν το έχετε ήδη διαβάσει, μπορείτε να το αποκτήσετε από το Atlantea eShop. Κλικ εδώ για παραγγελία!

 

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη