ΔΕΥΑΘ: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης

Θα καλύψει κυρίως τις ανάγκες της Δημοτικής Κοινότητας Ημεροβιγλίου

Χρηματοδότηση μέσω του ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ύψους 178.560 €, εξασφάλισε η ΔΕΥΑ Θήρας, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο: “Υδροδότηση άνυδρων νησιών και έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών”.

Η επιχορήγηση αφορά στην ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυνατότητας παραγωγής 1.000 κ.μ. πόσιμου νερού ανά ημέρα. Σκοπός της συγκεκριμένης προμήθειας, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΘ, είναι η κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών υδροδότησης της Δ.Κ. Ημεροβιγλίου του Δήμου Θήρας, λόγω της σημαντικής αύξησης του τουρισμού κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και του φθινοπώρου, ως απόρροια της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑΘ εκφράζει τις ευχαριστίες του Προέδρου της Μανόλη Ορφανό προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και τον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα, για τη συμβολή τους στην εξασφάλιση της εν λόγω χρηματοδότησης, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ομαλή υδροδότηση της περιοχής, με δεδομένη την αύξηση της επισκεψιμότητάς της.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη