Σαντορίνη: Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών – Δύο συλλήψεις

Ζευγάρι χειροπέδεςΣτη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 38 ετών, κατηγορούμενων, κατά περίπτωση, για διάπραξη κλοπών, εκβίαση και παράνομη παραμονή στη χώρα, προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας.

Ειδικότερα:

Στην περίπτωση του 38χρονου, όπως διακριβώθηκε, τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής 2/7 προς Σάββατο 3/7, μπήκε από ανασφάλιστα παράθυρα σε τρία τουριστικά καταλύματα και αφαίρεσε κινητά τηλέφωνα, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων. Επίσης, σε μία περίπτωση ο δράστης απαίτησε από παθόντα την καταβολή χρημάτων για την επιστροφή κλεμμένου κινητού τηλεφώνου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, το πρωί του Σαββάτου εντοπίσθηκε ο 38χρονος σε προσυνεννοημένο ραντεβού και συνελήφθη.

Στην κατοχή του και στον χώρο όπου διέμενε βρέθηκαν προϊόντα κλοπής τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Επίσης κατασχέθηκαν αντικείμενα και χρήματα, των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Ο 38χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Στην υπόθεση του 34χρονου, ο ίδιος από κοινού με άλλους δύο συνεργούς του, την Κυριακή 4/7 αφαίρεσαν τσάντα από αλλοδαπή, η οποία περιείχε χρήματα και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό κατάφεραν να εντοπίσουν το ίδιο απόγευμα τον 34χρονο και κατά την εξέλιξη της έρευνας να βρουν, σε κάδο απορριμμάτων, μέρος των αφαιρεθέντων, τα οποία αποδόθηκαν στη δικαιούχο.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου σημειώνεται ότι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη