Ναυάγιο στη Φολέγανδρο: 3 νεκροί, 13 διασωθέντες και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων

Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στη Σαντορίνη - Συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή

Τελευταία ενημέρωση 22/12 – Ώρα 23:50

Τρεις συνολικά σοροί ανδρών έχουν εντοπιστεί και περισυλλεχθεί από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολεγάνδρου, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών σήμερα (22/12) τα ξημερώματα.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εντοπίστηκε σώος ένας άνδρας  που περισυνελέγη από παραπλέον πλοίο και θα μεταφερθεί με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού στη Σαντορίνη. Εκεί βρίσκονται από το πρωί δώδεκα ακόμα διασωθέντες, έντεκα άνδρες και μία γυναίκα.

Από την πρώτη στιγμή που το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή με αλλοδαπούς επιβαίνοντες που βρισκόταν σε δυσχερή θέση, αρχικά λόγω μηχανικής βλάβης και στη συνέχεια με εισροή υδάτων, ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής περισυνέλεξε νωρίς το πρωί δώδεκα άτομα, έντεκα άνδρες και μια γυναίκα, που επέβαιναν σε μικρή φουσκωτή λέμβο και οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Σαντορίνη. Οι διασωθέντες διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γ.Ν. Θήρας, όπου από τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν κληθεί εκτάκτως όλοι οι εφημερεύοντες ιατροί. Όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο, αρχικά αντιμετωπίστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πραγματοποιήθηκε πλήρης εργαστηριακός έλεγχος. Εννέα εξ αυτών κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτούν στις κλίνες του νοσοκομείου, ενώ τρεις παραμένουν προσωρινά στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Ανάμεσα τους βρίσκονται ένα παιδί 11 ετών, τρεις ανήλικοι έως 16 ετών και μία εγκυμονούσα γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αρχικά κάποιοι εκ των διασωθέντων, στο σκάφους που βυθίσθηκε επέβαιναν περίπου τριάντα άτομα, ενώ σύμφωνα με δήλωση διασωθέντα επέβαιναν περίπου πενήντα άτομα. Σημειώνεται ότι μόνο δύο από τους δώδεκα διασωθέντες φορούσαν σωσίβιο, ενώ το σκάφος που βυθίστηκε φέρεται να μην διέθετε σωστικό ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Αντιπλοίαρχος Νίκος Κοκκάλας τόνισε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει πιθανότατα από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία.

Στην περιοχή επιχειρούν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού τρία παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.

Γρήγορα αντανακλαστικά από τη θηραϊκή κοινωνία για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των ναυαγών
Όπως έκανε γνωστό ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας, Επαρχείο, Δήμος, Εκκλησία και εθελοντικές ομάδες έδειξαν για μια ακόμα φορά τα αντανακλαστικά τους στην προσφορά αγάπης. “Μέσα σε λίγες μόνο ώρες συγκεντρώθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης για τους 12 διασωθέντες μετανάστες. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη που διακατέχει τους Σαντορινιούς για μια ακόμα φορά μεγαλούργησε.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη