Ευρεία σύσκεψη για τα κατολισθητικά φαινόμενα σε Σαντορίνη και Θηρασιά

Οι άμεσες παρεμβάσεις και οι αποτρεπτικές ενέργειες για κατολισθητικά φαινόμενα στην περιοχή της Σαντορίνης ήταν το αντικείμενο σύσκεψης προληπτικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε χθες (13/5) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες, στα τέλη Απριλίου, είχε σημειωθεί κατολίσθηση στον Κόρφο της Θηρασιάς, ευτυχώς χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης, η Προϊσταμένη Τμήματος Δασικών Έργων και Υποδομών του ΥΠΕΝ Βερενίκη- Μαρία Λούκα, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Γιώργος Μιχαλόπουλος, και ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΕΑ) Παναγιώτης Κολλίντζας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι φορείς συμφώνησαν στην εφαρμογή άμεσων προληπτικών παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης και της Θηρασιάς και εξασφαλίστηκαν κονδύλια για τη χρηματοδότηση σχετικής μελέτης και την υλοποίηση των πρώτων αναγκαίων μέτρων. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση προγραμματικής σύμβασης ύψους 300.000 ευρώ με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για έργα συντήρησης και πρώτης επέμβασης, καθώς και η έγκριση κονδυλίων 230.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης  από τον ΟΑΣΠ.

Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν την πρόθεση να επανέλθουν με επικαιροποιημένες προτάσεις για τη σύνταξη σχετικών μελετών, την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου δομικών παρεμβάσεων και εξασφάλιση των πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης για την ταχύτερη υλοποίησή τους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη