Ευρύ πρόγραμμα διεθνών τουριστικών εκθέσεων για τον ΕΟΤ το 2022

Σε 38 συνολικά επιλεγμένες τουριστικές εκθέσεις προγραμματίζει να λάβει μέρος το 2022 ο ΕΟΤ, με κύριο στόχο την καθιέρωση της Ελλάδας ως κορυφαία ταξιδιωτική επιλογή, που προσφέρει με υπευθυνότητα ως προς την ασφάλεια και τον σεβασμό στο περιβάλλον, αυθεντικές και μοναδικές εξατομικευμένες εμπειρίες και  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας.

Οι εκθέσεις κατανέμονται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

  • κοινού και επαγγελματιών (μικτές),
  • εκθέσεις αποκλειστικά για παράγοντες της τουριστικής αγοράς (επαγγελματικές) καθώς και
  • θεματικές εκθέσεις που απευθύνονται σε εξειδικευμένο ή κλαδικό κοινό και επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, για τη διαμόρφωση του ετήσιου προγραμματισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ έλαβε υπόψη του σειρά παραγόντων που διαμορφώνουν τις συνθήκες του διεθνούς τουριστικού περιβάλλοντος, τις προβλέψεις σχετικών μελετών θεσμικών φορέων (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού UNWTO, European Travel Commission ΟΟΣΑ, ETC, ΤτΕ, Eurostat, και ΕΛΣΤΑΤ) καθώς και τους στόχους της στρατηγικής επικοινωνίας του Οργανισμού.

Ο προγραμματισμός του ΕΟΤ για το 2022 περιλαμβάνει τις παρακάτω εκθέσεις, στις οποίες η συμμετοχή θα εξαρτηθεί βέβαια από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης:

  1. WTM- Μεγάλη Βρετανία
  2. The Meetings Show – Μεγάλη Βρετανία
  3. National Geographic Food Festivak – Μεγάλη Βρετανία
  4. Ferienmesse Wien – Αυστρία
  5. Salon Des Vacances – Βέλγιο
  6. IFTM – Top Resa – Γαλλία
  7. ILTM – Γαλλία
  8. ITB – Γερμανία
  9. ΙΜΕΧ – Γερμανία
  10. BOOT – Γερμανία
  11. Quality Travel Fair – Δανία
  12. Ferie For Alle – Δανία
  13. Philoxenia – Ελλάδα
  14. TOUREST – Εσθονία
  15. The Holiday World Show (Dublin) – Ιρλανδία
  16. FITUR – Ισπανία
  17. IBTM World – Ισπανία
  18. BMT – Ιταλία
  19. TTG Travel Experience – Ιταλία
  20. Ταξίδι – Κύπρος
  21. Vakantiebeurs – Ολλανδία
  22. Holiday World – Τσεχία
  23. GLOBalnie – Πολωνία
  24. International Travel Show TT Warsaw – Πολωνία
  25. (TTR) Romanian International Tourism Fair ROMEXPO – Ρουμανία
  26. Matka – Φινλανδία
  27. FESPO – Ελβετία
  28. KITF – Καζακστάν
  29. REISELIVSMESSEN Νορβηγία
  30. ΜΙΤΤ – Ρωσία
  31. UITT – Ουκρανία
  32. International Fair of Tourism (IFT) – Σερβία
  33. IMEX America – ΗΠΑ
  34. Seatrade Cruise Global – ΗΠΑ
  35. ΙΒΤΜ Americas 2022 – Μεξικό
  36. ITB China – Κίνα
  37. IMTM – Ισραήλ
  38. Arabian Travel Market – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μεταξύ των παραπάνω εκθέσεων, σε μερικές ο ΕΟΤ προγραμματίζει είτε να λάβει μέρος για πρώτη φορά, είτε να ανανεώσει μετά από χρόνια τη συμμετοχή του και παρακάτω εξηγεί τους λόγους:

  • TOUREST στο Ταλίν Εσθονίας, καθώς στην εσθονική αγορά, η Ελλάδα έρχεται 4η   στις προτιμήσεις των κατοίκων της, μετά από Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία.
  • REISELIVSMESSEN στο Όσλο Νορβηγίας. Πρόκειται αγορά ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου και επιλέγεται ώστε να διερευνηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες συνεργασίας με τοπικούς tour operators.
  • GLOBalnie στο Κατοβίτσε της Νότιας Σιλεσίας στην Πολωνία. Η περιοχή της Νότιας Πολωνίας (Σιλεσία) είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη (περίπου το 25% των Πολωνών επισκεπτών της Ελλάδας προέρχονται από εκεί) και διαθέτει απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα.
  • National Geographic Food Festival 2022 στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας, με την Ελλάδα να είναι τιμώμενη χώρα. Θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, δεδομένης της έμφασης που δίδεται στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.
  • THE MEETINGS SHOW στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι θεματική έκθεση συνεδριακού τουρισμού την οποία ο ΕΟΤ είχε εντάξει στο πρόγραμμά του και κατά τα έτη 2020 και 2021, όμως ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.
  • Holiday World 2022 στην Πράγα της Τσεχίας. Στόχος η συνέχιση της επικοινωνίας και η πρόσβαση σε τουριστικές επιχειρήσεις και το κοινό (Β2Β, B2C) της Τσεχίας. Η Τσεχία αποτελεί σημαντική αγορά με 450.000 επισκέπτες/έτος προς την Ελλάδα.
  • IBTM Americas 2022 στο Μεξικό. Αποτελεί το παρακλάδι της γνωστής διοργάνωσης συνεδριακού τουρισμού ΙΒΤΜ στη Λατινική Αμερική και θα αποτελέσει μια προσπάθεια εξοικείωσης του ΕΟΤ με την τοπική αγορά, καθώς και διερεύνησης πιθανών συνεργασιών.

Αν και για το 2020 ο ΕΟΤ είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει σε 46 εκθέσεις, τελικά πήρε μέρος σε 19 φυσικές εκθέσεις και για πρώτη φορά σε 4 εκθέσεις που πραγματοποίήθηκαν ψηφιακά (Luxperience, WTM Λονδίνου, IBTM Βαρκελώνης και ILTM Καννών).

Αντίστοιχα, για το 2021 είχε αρχικά προγραμματιστεί η συμμετοχή του ΕΟΤ σε 42 διεθνείς εκθέσεις. Τελικά, το α’ εξάμηνο του έτους έχει πάρει μέρος σε 7 εκθέσεις, ενώ μέχρι το τέλος του έτους είναι προγραμματισμένες ακόμα 14 εκθέσεις.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη