Έρευνα Focus Bari: Φανατικοί του mobile internet οι Έλληνες

100 λεπτά την ημέρα αφιερώνουν κατά μέσο όρο τα παιδιά στο internet, κυρίως μέσω smartphone

Εννιά στους δέκα Έλληνες είναι “μ’ ένα κινητό στο χέρι”, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση των Focus on Tech Life Tips που από το 1995 αφουγκράζονται την σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία, με πρωτοβουλία της Focus Bari.

Αναλυτικότερα η έρευνα διαπιστώνει τα παρακάτω:

– Η χρήση Internet έχει φτάσει στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού στο 96%, καθώς εντάσσεται στους χρήστες και η μεγάλη πλειονότητα των πιο ώριμων ηλικιών. Η σχέση με την τεχνολογία προβλέπεται αυξανόμενη, καθώς το μέλλον έρχεται από τα παιδιά: 9 στα 10 παιδιά (90%) ηλικίας 5-12 ετών είναι χρήστες του διαδικτύου. Στα παιδιά 10+ είναι καθολική η χρήση (97%).

– Ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο είναι 100 λεπτά/ημέρα, με το smartphone να είναι η πιο δημοφιλής συσκευή, ενώ ο κυριότερος λόγος χρήσης του διαδικτύου είναι η αναζήτηση ψυχαγωγικού περιεχομένου (video, μουσική).

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

– Φανατικοί του mobile Internet οι Έλληνες, με το 92% να περιηγείται μέσω του κινητού (ανεξαρτήτως συχνότητας), το 88% μάλιστα σε καθημερινή βάση.

– Ιδιαίτερα ενεργοί και στα social media οι Έλληνες, με το 82% να δηλώνουν χρήστες (ανεξαρτήτως συχνότητας), ενώ το 75% σε καθημερινή βάση. Σχεδόν καθολική διαπιστώνεται επίσης η χρήση στις ηλικίες 13-44 ετών.

– Η πληθώρα των διαδικτυακών χρήσεων οδηγεί σχεδόν τρεις στους πέντε Έλληνες (57%) να δηλώνουν πως “η τεχνολογία βελτιώνει την ζωή μου”.

– Το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Έλληνες.

– Σχεδόν 7 στους 10 (69%) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο 6μηνο. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 87% για τις ηλικίες 25-34 ετών. Αντίθετα, οι χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας 65+, οι οποίοι δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι, μόλις το 37% έχει πραγματοποιήσει αγορές μέσω διαδικτύου.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη