Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2018 – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Σαντορίνης -μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες- τα τελευταία 38 χρόνια, το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη ανακοίνωσε σήμερα το σύνολο των εκδηλώσεών του για φέτος το καλοκαίρι.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί, όπως πάντα, στο ιστορικό αρχοντικό του 17ου αιώνα στα Φηρά, από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, µε ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις, χάρη στην αµέριστη συµπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας.

Καλύπτοντας όλο το φάσμα της μουσικής τέχνης, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει δώδεκα εκλεκτές μουσικές βραδιές, ως εξής:

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, ώρα 21:00 – Το δυναµικό νεανικό Arton Trio από τη Βιέννη της Αυστρίας, θα παρουσιάσει ένα ποικίλο πρόγραµµα από Schubert έως Piazzolla.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, ώρα 21:00 – Ο τσελίστας, λυράρης, αυτοσχεδιαστής και συνθέτης Γιώργος Καλούδης µάς υποδέχεται σε ένα μοναδικό στο είδος του ρεσιτάλ, όπου μια ιδιαίτερη κρητική λύρα κι ένα τσέλο αποκαλύπτουν έναν ποιητικό ηχητικό ορίζοντα στο πλαίσιο του προγράµµατος “Innovating tradition” (καινοτοµία στην παράδοση).

Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, ώρα 21:00 – Μέλη της Εθνικής Συµφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ. θα παρουσιάσουν µουσικές από τη µακρινή εποχή του μπαρόκ µέχρι τον 20ο αιώνα, υπό τη µουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, δίπλα από το ξενοδοχείο Ατλαντίς, στα Φηρά. — Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ (τελευταία ενημέρωση 26/7)

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, ώρα 21:00 – Η Ναταλία Κωτσάνη, ο Μάνος Αβαράκης, ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου και ο Στέφανος Χατζηαναγνώστου µάς ταξιδεύουν από την Ισπανία του Federico García Lorca σε παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσµο, αλλά και σε ανέκδοτες συνθέσεις του Μάνου Αβαράκη.

Ross Daly – Κέλυ Θωμά

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00 – Η οµάδα όπερας “The Medium Project”, µε σκηνοθέτιδα την ευρηµατική Ράια Τσακηρίδη, παρουσιάζουν το “Trouble in Tahiti” του Leonard Bernstein, μία όπερα που αγγίζει το κλασικό αµερικάνικο µιούζικαλ της δεκατίας του 1950 µε άµεση, λιτή και καθαρή γραφή υπό τους ήχους της µουσικής jazz.

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00 – Ο δίχως συστάσεις Ross Daly, µαζί µε την Κέλυ Θωµά στη λύρα, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραµµα που περιλαµβάνει δικές τους συνθέσεις, οι οποίες αντανακλούν µια πολύχρονη διαδροµή µέσα στον ευρύτερο χώρο των µουσικών παραδόσεων, από την Βορειοδυτική Αφρική ως την Ινδία.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00 – Η γερµανίδα τσελίστα Anja Lechner και ο γάλλος πιανίστας Franҫois Couturier µας παρουσιάζουν το Moderato Cantabile, τις δικές τους ερµηνευτικές εκδοχές και ενορχηστρώσεις πάνω σε έργα των G.I. Gurdjieff, K. Vardapet, και F. Mompou.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00 – Η σπουδαία ερµηνεύτρια Δήµητρα Γαλάνη συναντά δύο από τους καλύτερους µουσικούς της νέας γενιάς, τον Θωµά Κωνσταντίνου και τον Σπύρο Μάνεση, σε µια παράσταση – αγκαλιά, με τραγούδια µε επιρροές από Ανατολή και Δύση.

Δήμητρα Γαλάνη

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00 – Δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, η Ιρλανδή βιολονίστα Maighread McCrann και ο Ιταλός πιανίστας Francesco Nicolosi, µάς παρουσιάζουν ένα πρόγραµµα που περιλαµβάνει έργα των Bach, Schumann, Schubert και Liszt.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00 – Το διεθνώς καταξιωµένο κιθαριστικό Duo Melis, η Susana Prieto και ο Αλέξης Μουζουράκης, ερµηνεύουν έργα των D. Scarlatti, J. Rodrigo, A. Piazzolla.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00 – Η Μιράντα Βερούλη µαζί µε την µπάντα της τους Desafinados, µας σεργιανίζουν µε δεξιοτεχνία στα µονοπάτια της Βραζιλιάνικης πολυρρυθµίας. Συµµετέχει ο κορυφαίος τροµπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, ώρα 21:00 – Νικητές των πέντε κατηγοριών του Διεθνούς Διαγωνισµού Νέων The Muse, ο οποίος φιλοξενείται από το 2005 στον χώρο του Μεγάρου Γκύζη, µας ξετυλίγουν τη δεξιοτεχνία τους.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Οι εκδηλώσεις στις 20/7, 27/7, 3/8 και 7/8 θα πραγµατοποιηθούν σε συνδιοργάνωση µε τον Δήµο Θήρας και τον Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.

Το ημερολόγιο εκδηλώσεων του atlantea είναι ήδη ενημερωμένο με τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη