14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γενική αργία την Τρίτη 25/1 – Ποιες περιοχές αφορά

Share

Τελευταία ενημέρωση 24/1 – ώρα 21:10

Ημέρα γενικής αργίας κηρύχθηκε η Τρίτη 25/1 για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, το μέτρο αφορά την Περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Σποράδες, περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία του δημόσιου τομέα, εξαιρουμένων των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, των σωμάτων ασφαλείας, των δημόσιων δομών υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για την διαχείριση του φαινομένου, κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικείας οργανικής μονάδας.

Στις περιοχές αυτές δε θα λειτουργήσει καμία βαθμίδα εκπαίδευσης, ενώ δε θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις ημέρες αργίας.

Όπως διευκρίνισε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων στις παραπάνω περιοχές θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη