Γη-Διεθνής Διαστημικός Σταθμός σε χρόνο ρεκόρ

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz, που μεταφέρει την Aμερικανίδα αστροναύτη Kate Rubins και τους Ρώσους κοσμοναύτες Sergey Ryzhikov και Sergey Kud-Sverchkov, προσδέθηκε σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μόλις 3 ώρες μετά την απογείωσή του από το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, κάνοντας νέο ρεκόρ ταχύτητας.

Όπως ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, το διαστημόπλοιο Soyuz MS-17 προσδέθηκε στις 11:48 (ώρα Ελλάδας) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. “Έγινε ένα νέο ρεκόρ […] Ο συνολικός χρόνος ανάμεσα στην εκτόξευση και την πρόσδεση του Σογιούζ ήταν 3 ώρες και 3 λεπτά”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εκεί το πλήρωμα της αποστολής Expedition 64 συνάντησε τους Chriss Cassidy, Anatoly Ivanishin και Ivan Vagner, της αποστολής Expedition 63, ανεβάζοντας προσωρινά τον αριθμό των κατοίκων του ΔΔΣ στους έξι. Για τη Rubins και τον Ryzhikov αυτή είναι η δεύτερη αποστολή στο διάστημα, ενώ για τον Kud-Sverchkov η πρώτη. Οι τρεις τους θα παραμείνουν στον ΔΔΣ για έξι μήνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και NASA


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη