20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για δύο ακόμα ημέρες οι αιτήσεις για το πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ”

Share

Κλείνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας που προκάλεσε η πανδημία covid-19.

Αρχικά, σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος, για την ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων οριζόταν το διάστημα από 21/10/2020 έως και την καταληκτική ημερομηνία 23/11/2020. Στη συνέχεια, με απόφαση του Περιφερειάρχη, δόθηκε παράταση μέχρι τις 2/12/2020, ανεβάζοντας το χρονικό διάστημα σε περισσότερες από 40 ημέρες, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο χρόνο που προβλέπεται σε σύγκριση με τα  αντίστοιχα προγράμματα όλων των Περιφερειών της χώρας. Η παράταση κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί, προκειμένου να ικανοποιηθεί το τεράστιο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική δημόσια δαπάνη των δράσεων της πρόσκλησης “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, ανέρχεται σε 35.000.000 €, και χωρίζεται σύμφωνα με τις 4 κατηγορίες δικαιούχων, ως εξής:

  • Δικαιούχοι κατηγορίας Α (Δευτερογενής τομέας – Χονδρικό εμπόριο): 9% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης
  • Δικαιούχοι κατηγορίας Β (Τριτογενής τομέας – Τουρισμός – Υπηρεσίες): 34% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης
  • Δικαιούχοι κατηγορίας Γ (Τριτογενής Τομέας – Εμπόριο): 43% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης
  • Δικαιούχοι κατηγορίας Δ (Τριτογενής τομέας – Εστίαση) : 14% στου συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης

Στη διακριτή, τέταρτη (Δ) κατηγορία των δικαιούχων του προγράμματος, όλοι οι ΚΑΔ της εστίασης θα έχουν στη διάθεση τους εγγυημένο κεφάλαιο 5.000.000 € για να μοιραστούν, όπως διακριτή κατηγορία αποτελούν και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, στις οποίες, με απόφαση του Περιφερειάρχη, διατέθηκε το 50% του αρχικού κεφαλαίου των 30.000.000 €.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο e-mail: notioaigaio@mou.gr και στο τηλέφωνο 2281360819, αρμόδιο στέλεχος Αγγελική Παλαιολόγου και από την ΕΛΑΝΕΤ στο e-mail: southaegean-covid@elanet.gr και στο τηλέφωνο 2130166100-3, αρμόδιο στέλεχος Μαρία Πουρναρά.

Για τεχνικά θέματα του ΠΣΚΕ, οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο υποστήριξης που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ: 2107787940, support@mou.gr (ώρες γραφείου 09:00-17:00).

Το πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη