20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Για μικρούς και μεγάλους οι επόμενες δράσεις της Σχολής Γονέων, 24-25/11

Share

Διπλή θα είναι η επόμενη δράση της Σχολής Γονέων από τον παιδικό σταθμό “Η Γλυκογαλούσα”.

Η πρώτη δράση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Την Πέμπτη 24/11 στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας της Γλυκογαλούσας, ο Δρ. Στέλιος Πελασγός, παραμυθάς, διδάκτωρ παιδαγωγικής και συγγραφέας θα μιλήσει με θέμα “Μην νουθετείς, πες παραμύθι και θα δεις”.

Περιγραφή
Ο Σ. Πελασγός θα αφηγηθεί πώς η µέθοδος της γιαγιάς του έγινε θέµα διδακτορικής έρευνας και πειράµατος εξελικτικής ψυχολογίας. Θα µας θυµίσει πώς να πίνουµε νερό από το καθαρό πηγάδι της προφορικής παράδοσης και όχι από εµφιαλωµένα παιδαγωγικά συστήµατα. Θα µας σκουντήσει για να λέµε στα παιδιά µας λόγια, αναµνήσεις, ιστορίες από την καθηµερινότητά µας, θρύλους, παραµύθια, παροιµίες και ρητά κι όχι απόψεις και συµβουλές. Θα ρίξει το φως στην ποιητική γλώσσα που χρησιµοποιούν ο χωριανοί µας, στην τραγουδιστή οµιλία της γειτόνισσας, του κουρέα, του ιερέα και της
καντηλανάφτισσας.

Η σύγχρονη παιδαγωγική επιστήµη και εξελικτική ψυχολογία επιβεβαιώνει πως η καλύτερη µέθοδος για την ανάπτυξη της πολλαπλής νοηµοσύνης των παιδιών και των νέων είναι η παραδοσιακή προφορική αφήγηση.

Θα µας πει και µερικές σοφές ιστορίες και θαυµαστά παραµύθια για να γίνουµε παιδιά και για να θυµηθούµε πόση χαρά παίρνουν τα παιδιά µονάχα ακούγοντας µακριά από τις οθόνες.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η δεύτερη δράση απευθύνεται σε παιδιά. Την Παρασκευή 25/11 στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίας της Γλυκογαλούσας, ο Δρ.Στέλιος Πελασγός θα διηγηθεί “Τρομακτικές Ιστορίες για ατρόμητα παιδιά”. 

Περιγραφή
Παραδοσιακά παραµύθια και ιστορίες από όλη την Ελλάδα και τον κόσµο για να διασκεδάσουµε µε τους τρόπους που έβρισκαν τα παιδιά σε άλλους καιρούς και άλλους τόπους να αντιµετωπίσουν τους φόβους και να τους εξηµερώσουν, για να περπατάνε µαζί στις σκοτεινές ανηφοριές της ανθρώπινης ζωής.

Η συμμετοχή στις δράσεις της Σχολής Γονέων είναι δωρεάν.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη