16.4 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιορτή για τους μικρούς καλλιτέχνες του SAF την Κυριακή

Share

Φτάνοντας στο τέλος των χειμερινών εκπαιδευτικών εργαστηρίων τους, το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης έχουν προγραμματίσει για το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου στις 11:00 μία γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς καλλιτέχνες της.

– Το εικαστικό εργαστήρι “Ο γύρος του κόσμου σε 6 πινελιές” θα εκθέσει όλες τις ατομικές και ομαδικές δημιουργίες του, συστήνοντάς μας πολύχρωμους και διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα από τα μάτια των παιδιών.

– Το πολυφωνικό και το μουσικό εργαστήρι “Δίνω φωνή στο σώμα μου” θα παρουσιάσουν τις φωνητικές και τις ρυθμικές ανακαλύψεις τους, τραγουδώντας σε διάφορες γλώσσες.

– Το εργαστήρι “Η ιστορία μιας Τομάτας” θα παρουσιάσει μακέτες των μηχανημάτων παραγωγής και επεξεργασίας της τομάτας, κατασκευασμένες από τα παιδιά, τις οποίες θα εκθέσει στον χώρο του μουσείου, δίπλα στις αυθεντικές μηχανές του παλιού εργοστασίου.

Το Σάββατο 6 Μαΐου στις 16:00 οι συμμετέχοντες του μουσικού και πολυφωνικού εργαστηριού θα πραγματοποιήσουν πρόβα της παρουσίασης που θα κάνουν την Κυριακή.

[adning id="140783"]


Παράλληλα, οι χώροι του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας συνεχίζουν να φιλοξενούν μέχρι τις 28 Μαΐου την έκθεση “Το Παιχνίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα”, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση αριθμεί τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, παιχνίδια εποχής και σύγχρονα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με αφηγήσεις για τα παραδοσιακά παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν στη Σαντορίνη, ενώ συμπληρώνεται με τα εκπαιδευτικά προγράμματα “Κατασκευάζω και παίζω Αρχαία Παιχνίδια” και “Τα Παιχνίδια της Αυλής”.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά εκτός Δευτέρας, 10:00-18:00.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη