Οικογένεια Χατζηδάκη
Αντώνης, Στέλλα και Αριάδνη Χατζηδάκη μαζί με τη μητέρα τους Κωνσταντίνα Χρυσού

Η επαναφορά των αποδόσεων του αμπελώνα στα φυσιολογικά επίπεδα για το νησί, χάρη στις ήπιες καιρικές συνθήκες κατά την καλλιεργητική περίοδο, καθώς και μεγαλύτερες αποδόσεις σε γλεύκος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού τρύγου, σύμφωνα με το Οινοποιείο Χατζηδάκη. Ο τρύγος ολοκληρώθηκε στα τέλη Αυγούστου και σε λίγους μήνες θα μπορούμε να απολαύσουμε στα ποτήρια μας τα αποτελέσματα της φετινής σοδειάς.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά στο δελτίο τρύγου η επικεφαλής οινολόγος του Οινοποιείου Χατζηδάκη Στέλλα Παπαδημητρίου και η οινολόγος Μαριέττα Σαμαρά:

Η καλλιεργητική περίοδος εξελίχθηκε με ήπιες θερμοκρασίες. Οι χαμηλότερες μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια αυτής σημειώθηκαν τους μήνες Ιανουάριο με Φεβρουάριο με μέση τιμή τους 13°C.

Οι βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής έφτασαν τα 550 mm με μεγαλύτερη ένταση κατά τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Η έκπτυξη των οφθαλμών ξεκίνησε τέλη Φεβρουαρίου και εξελίχθηκε μέχρι τέλος Μαρτίου, ενώ συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους με μέση ταχύτητα τα 13 km/hr.

Βιολογικός αμπελώνας του Οινοποιείου Χατζηδάκη
Βιολογικός αμπελώνας του Οινοποιείου Χατζηδάκη

Τον Μάιο η άνθιση συνοδεύτηκε από αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες με ταυτόχρονες έντονες υγρασίες. Οι θερμοκρασίες για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο κινήθηκαν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με μέση αναφερόμενη θερμοκρασία τους 25°C. Ως συνέπεια είχαμε την ομαλή ωρίμανση του φρούτου που οδήγησε στην ίδια ημερομηνία έναρξης Τρύγου με εκείνη του 2019.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν η επαναφορά των αποδόσεων στα φυσιολογικά επίπεδα για το νησί, 400-500 κιλά ανά στρέμμα.

Ο κύριος όγκος σταφυλιών για το Οινοποιείο Χατζηδάκη συλλέχθηκε από 11 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι το αυξημένο βάρος ραγών, καθώς και ο όγκος τους, έχοντας ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες αποδόσεις σε γλεύκος σε σχέση με τις προηγούμενες εσοδείες, αφήνοντας ανεπηρέαστα τη συμπύκνωση και τα τυπικά χαρακτηριστικά του Ασύρτικου.

Η ομάδα του Οινοποιείου Χατζηδάκη
Η ομάδα του Οινοποιείου Χατζηδάκη

Η Στέλλα Χατζηδάκη, που έχει αναλάβει τα ηνία του οινοποιείου, βαδίζοντας μαζί με τα αδέρφια της πάνω στα χνάρια του πατέρα τους Χαρίδημου Χατζηδάκη, με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει τον κοινό παλμό που διακρίνει όλη την ομάδα του Οινοποιείου Χατζηδάκη, ενώ δεν παραλείπει να την ευχαριστήσει, όπως και όλους τους συνεργάτες αμπελουργούς, για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του φετινού τρύγου.

“Ο κοινός παλμός αδιαμφισβήτητα αποτελεί γνώρισμα μιας καλής ομάδας, μιας ομάδας που συνεργάζεται με κέφι, εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Είναι βέβαιο πως ο κοινός παλμός χαρακτήρισε τον Τρύγο του 2020, χαρακτήρισε κάθε μέλος της ομάδας του Οινοποιείου Χατζηδάκη, αλλά και κάθε μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μας, εκείνης των Αμπελουργών! Τα αδέρφια μου, Αντώνης, Αριάδνη και εγώ, σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την παραδειγματική συνεργασία την οποία μοιραστήκαμε!”

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here