Περισσότερες από 150.000 διεθνείς αφίξεις, μέσω 1.300 πτήσεων, καταγράφηκαν κατά τον πρώτο μήνα της φετινής τουριστικής περιόδου σε Ρόδο, Κω, Κάρπαθο, Μύκονο και Σαντορίνη, όπως έγινε γνωστό από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό.

Χονδρικά, από το σύνολο των αφιχθέντων, 70.000 περίπου επιβάτες προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, λίγο περισσότεροι από 37.000 στην Κω, 1.000 περίπου στην Κάρπαθο, περισσότεροι από 25.500 στη Σαντορίνη και 20.000 περίπου στην Μύκονο.

Διαφήμιση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ανοδική τάση στον ρυθμό αφίξεων, όπως αποτυπώνει η κατά 40% περίπου αύξηση που παρατηρείται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου σε σύγκριση με το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Οι πρώτες σε αριθμό αφίξεων χώρες από τις οποίες η Ρόδος αντλεί τους επισκέπτες της για τον μήνα Ιούνιο είναι η Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ισραήλ, Σουηδία και ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία. Παρόμοια είναι η εικόνα και για την Κω ως προς τις πρώτες τρεις χώρες, ενώ την 4η και 5η θέση καταλαμβάνουν αντίστοιχα η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία. Τις πρώτες θέσεις για το νησί της Μυκόνου συμπληρώνουν η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ελβετία, ενώ οι ίδιες χώρες με διαφορετική σειρά διαμορφώνουν τη λίστα των χωρών προσέλκυσης επισκεπτών για το νησί της Σαντορίνης, και συγκεκριμένα ως εξής: η Γαλλία πρώτη και ακολουθούν Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία.

Σημειώνεται πως τα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τους επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here