Γ. Λεονταρίτης: “Η αρμονική συνύπαρξη Ορθοδόξων και Καθολικών πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής”

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη πραγματοποίησε σήμερα ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα (Πρέσβης του Βατικανού) Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Savio Hon Tai. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης, Σεβασμιώτατος Πέτρος Στεφάνου και ο Πρόεδρος της Κάριτας Ελλάς Πανοσιολογιότατος π. Αντώνιος Βουτσίνος, ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη εμβάθυνση των εξαίρετων διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην ενίσχυση του διαθρησκειακού διαλόγου.

Όπως δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης: “η αρμονική συνύπαρξη Ορθοδόξων και Καθολικών στη Σύρο και στα υπόλοιπα νησιά μας πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Αυτό το “θρησκευτικό κεκτημένο” είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Εγγύηση προς τούτο αποτελεί η παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων, εγνωσμένου κύρους στην κορυφή της ιεραρχίας των δύο Εκκλησιών, οι οποίοι με το έργο και τη διακονία τους καθοδηγούν το ποίμνιο αλλά και η επίδειξη του απόλυτου αλληλοσεβασμού και εκτίμησης εκ μέρους των πιστών των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων”.

Ο Αποστολικός Νούντσιος ενημερώθηκε για τη δομή και τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και άκουσε με ενδιαφέρον όλες της πληροφορίες για τη στρατηγική που ακολουθείται στον τομέα ενίσχυσης του πεδίου του θρησκευτικού τουρισμού. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή και τη συνεργασία της Περιφέρειας προς την Καθολική Εκκλησία και τις κοινωνικές οργανώσεις που υπάγονται σ’ αυτήν όποτε αυτό χρειάζεται.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here