Η Αθήνα στο “top 10” του παγκοσμίου συνεδριακού τουρισμού

Στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για τον συνεδριακό τουρισμό βρέθηκε η Αθήνα  το 2022, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (International Congress and Convention Association – ICCA), ανεβαίνοντας συνολικά οκτώ θέσεις από το 2019. Με αυτόν τον τρόπο, η ελληνική πρωτεύουσα περιλαμβάνεται πλέον στην κορυφαία δεκάδα των ελκυστικότερων προορισμών του κόσμου για events και συναντήσεις. Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού IMEX στη Φρανκφούρτη.

Βάσει των στοιχείων της ICCA, η Αθήνα φιλοξένησε συνολικά 109 διεθνή συνέδρια, στα οποία συμμετείχαν 40.000 επισκέπτες, αφήνοντας στην πόλη έσοδα ύψους 87 εκατ. ευρώ.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Η 8η θέση της Αθήνας στον παγκόσμιο συνεδριακό τουρισμό είναι η αναγνώριση μιας μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Αθηναίων για την ισχυροποίηση του προορισμού σε αυτόν τον απαιτητικό τομέα. Μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου, η Αθήνα προβάλλεται δυναμικά στις διεθνείς αγορές, διεκδικεί και κερδίζει συνέδρια, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία. Τα νούμερα που δημοσίευσε η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων για την πόλη είναι ενδεικτικά του μεγέθους αυτής της διάκρισης που μόνο περήφανους μπορεί να μάς κάνει”, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, ο συνεδριακός τουρισμός ενισχύει την τοπική οικονομία, αλλά και τη βιωσιμότητα του προορισμού, καθώς τα συνέδρια και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Υπολογίζεται μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά της ICCA, πως κάθε σύνεδρος ξοδεύει 2.162 ευρώ κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην πόλη, ποσό κατά τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που ξοδεύει ένας απλός επισκέπτης.

Κατά τη διάρκεια της ΙΜΕΧ 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Μαΐου στη Φρανκφούρτη, στελέχη του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν περισσότερες από 50 συναντήσεις με εκπροσώπους του κλάδου, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα της πόλης ως ιδανικού προορισμού για συνέδρια, συναντήσεις  και εκδηλώσεις.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη