Η απάντηση της ΔΕΥΑΘ στις αιτιάσεις της Θηραϊκής Πολιτείας

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Θηραϊκής Πολιτείας για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΘ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Μανόλης Ορφανός έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίου τύπου:

“Για ακόμη μια φορά, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΘ και εγώ ο ίδιος προσωπικά, καλούμαστε να  απαντήσουμε σε προπαγανδικές δηλώσεις και δελτία Τύπου, καθώς και σε συκοφαντικά  βιντεάκια του κ. Ζώρζου. Ο Νίκος Ζώρζος δυστυχώς επιλέγει τον δρόμο της πόλωσης και πάλι.

Μετά το πρόσφατο βίντεο με τους απρεπείς χαρακτηρισμούς, μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και την μειωτική αναφορά στο ήθος μου, αυτή τη φορά επιλέγει να εκδώσει δελτίο Τύπου που ουσιαστικά λέει ότι η ΔΕΥΑΘ τυγχάνει κακής οικονομικής διαχείρισης από τη διοίκησή μας.

Παρά το γεγονός, ότι ο κος Ζώρζος έχει ήδη λάβει επίσημη απάντηση στις 15/6/23 από τον κο Ζυγούρη -νομικό σύμβουλο όλης της ΚΕΔΕ και όλης της ΕΔΕΥΑ- στην οποία εξηγεί πως λόγω νομοθεσίας τα στοιχεία που ζητά ο κος Ζώρζος δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν διότι θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις στους υπηρεσιακούς μας, και παρά το γεγονός ότι στο ίδιο επίσημο έγγραφο αναφέρεται αυτολεξεί “μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, να μεταβείτε στην υπηρεσία μας και να ενημερωθείτε για τα ερωτήματα σας”, παρά ταύτα λοιπόν ο κος Ζώρζος επιμένει να προσποιείται και να παραποιεί την πραγματικότητα και τα νούμερα.

Η παράθεση ενός ξερού πίνακα είναι άλλωστε η μισή πληροφορία, διότι ο κος Ζώρζος ξέχασε ή μάλλον ζει σε άλλη πραγματικότητα, μιας και δεν εξηγεί πως η ΔΕΥΑΘ λόγω covid έχασε περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ (αφού επί 2 χρόνια λειτουργούσε υπό αυτό το καθεστώς με όλες τις επιχειρήσεις κλειστές), 1,3 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ, καθώς και ακόμη 2 εκατομμύρια ευρώ λόγω της ενεργειακής κρίσης, δεδομένα που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι επηρεάζουν, λόγω της παλαιότερης θέσης του επί 9 ολόκληρα χρόνια.

Παρόλα αυτά, εμείς σε αυτά τα δύσκολα 3,5 χρόνια, καταφέραμε όχι μόνο να επιβιώσουμε, αλλά καταφέραμε και αναπτυχθήκαμε, επενδύσαμε, κάναμε νέα έργα ΠΟΛΛΩΝ εκατομμυρίων, συντηρήσαμε και γενικά βάλαμε τάξη σε μια επιχείρηση που υπολειτουργούσε επί Δημαρχίας κου Ζώρζου, και γι’ αυτό άλλωστε και δεν μας κάνει εντύπωση η άγνοια του επί των πραγμάτων.

Καταφέραμε επίσης στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών να ασκήσουμε  τιμολογιακή πολιτική με μείωση του οικιακού μας τιμολογίου.

Για την ιστορία να αναφερθώ επίσης στο ότι ο ισολογισμός του 2021 έχει ήδη αναρτηθεί, κάτι το οποίο επίσης γνωρίζει ο κος Ζώρζος προσωπικά, μιας και αναφέρεται στο ίδιο επίσημο έγγραφο το οποίο και επισυνάπτω.

Εμείς στη λογική της κατηγορίας, της συκοφαντίας και των ύβρεων δε θα μπούμε και θα  κρατήσουμε και πάλι το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού σε αυτήν την προεκλογική  περίοδο!

Η τιμητική άλλωστε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη ΔΕΥΑ Θήρας και μόνο, για την ανάπτυξη και το έργο της, καθώς και η επίσημη μελέτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της εταιρείας DG Regio που η ίδια ανέθεσε, κατέταξε τη ΔΕΥΑΘ μας πρώτη σε σωστή λειτουργία μαζί με τη ΔΕΥΑ Λαρίσης.

Ο κος Ζώρζος, σκοπίμως αγνοώντας ΟΛΑ τα επίσημα έγγραφα και νούμερα, επιμένει και  εμμένει σε προκλητικές δηλώσεις και χαρακτηρισμούς. Καταλαβαίνω πως όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα σε μια πολιτική παράταξη, και τα πράγματα δεν της πάνε καλά, το μόνο που της μένει είναι να υποβαθμίζει τον αντίπαλο.

Εμείς έχουμε τις προτάσεις, έχουμε ομάδα που δουλεύει, συνεχίζουμε απαντώντας με έργα”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη