Η ΔΕΥΑΘ για την πορεία του έργου αφαλάτωσης στη Θηρασιά με χρήση ΑΠΕ

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΘ, η υλοποίηση του έργου “Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης ν. Θηρασίας με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας” και μέσα στο επόμενο έτος η νέα μονάδα αφαλάτωσης θα βρίσκεται σε λειτουργία.

Το έργο πλέον περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας νέας μονάδας αφαλάτωσης, συνολικής ημερήσιας δυναμικότητας 200 κυβικών μέτρων, με ειδικό σύστημα προ-κατεργασίας της θάλασσας για την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μονάδας. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή ενός μικρού φωτοβολταϊκού πάρκου, με ονομαστική ισχύ 60 kW που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργεια για την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης. Αυτό, όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΘ, θα δώσει τη δυνατότητα στην διοίκηση της Επιχείρησης να προβεί σε μείωση της τιμής του νερού για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Ο διαγωνισμός προμήθειας του εξοπλισμού έχει ολοκληρωθεί και έχει υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία SYCHEM A.E. η σχετική σύμβαση ανάθεσης. Αναμένεται η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών και η παράδοση του προσφερόμενου εξοπλισμού μέσα στο τρέχον έτος. Επίσης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση των σχετικών αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων για τη λειτουργία του έργου, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Η χρηματοδότηση του έργου έρχεται από το Πρόγραμμα “Διαχείριση Υδάτων” του  Χρηματοδοτικού Μηχανισμου 2014-2021 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), που περιλαμβάνει τα κράτη μέλη της ΕΕ συν την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Συμμετέχει επίσης το Πανεπιστήμιο του Stavanger Νορβηγίας για την ενεργειακή και οικονομική αξιολόγηση του έργου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη