Δήμος Θήρας: Η διαδικασία για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Μετά από ενέργειες του Αντιδημάρχου Ιωάννη Ρούσσου, που έχει στην ευθύνη του τη λειτουργία του ΧΑΔΑ, απομακρύνθηκαν σήμερα από την χωματερή του Δήμου 18 εγκαταλελειμμένα οχήματα άνευ πινακίδων, με σκοπό να μεταφερθούν σε κέντρο ανακύκλωσης οχημάτων στην Αθήνα. Η απομάκρυνση των οχημάτων αυτών, που ήταν στον ΧΑΔΑ για αρκετό χρονικό διάστημα, αναμένεται να βοηθήσει στην εξασφάλιση περισσότερο διαθέσιμου χώρου στην χωματερή.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας, ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση της εικόνας του Δήμου μας αλλά και την αποσυμφόρηση του προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης αποτελεί η απομάκρυνση των παλαιών οχημάτων.

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα είναι ο κος Νίκος Καμπουράκης.

Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας είναι η ακόλουθη:

  • Βήμα 1: Ενημερώνεται η Δημοτική Αστυνομία στο τηλέφωνο 2286022484
  • Βήμα 2: Η Δημοτική Αστυνομία, έπειτα από επόπτευση, καταγράφει το όχημα και τοποθετεί σε αυτό αυτοκόλλητη ειδοποίηση απομάκρυνσης
  • Βήμα 3: Το όχημα εφόσον δεν φέρει πινακίδες απομακρύνεται μετά την πάροδο 45 ημερών, ενώ όταν φέρει πινακίδες αλλά δεν έχει επικολλημένη την απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας απομακρύνεται μετά την πάροδο 90 ημερών.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν εγκαταλελειμμένα οχήματα, να φροντίσουν για την άμεση απομάκρυνση τους, καθώς η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα εφαρμόσει τις διατάξεις που προβλέπει το Π.Δ. 11/2004.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη