Η διαδρομή φωνάζει από μόνη της, κάντε με ποδηλατόδρομο παρακαλώ!

Από τον Κωνσταντίνο Νταβαρίνο

Παραδεισένιο απόγευμα έμοιαζε η τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου (30/9/2012) στη Σαντορίνη. Πολλές οικογένειες και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στην Περίσσα για να ποδηλατήσουν όλοι μαζί μέχρι το λιμανάκι της Βλυχάδας.

Η χαλάρωση στην διαδρομή περίσσευε και όλοι οι ποδηλάτες παρακολουθούσαν στην πανέμορφη παραλία του Περίβολου, άλλους να κάνουν το μπάνιο τους, άλλος να περπατούν αγναντεύοντας τον ορίζοντα και άλλους να πίνουν τον καφέ τους ή να παίζουν βόλεϊ στην άμμο.

Η διαδρομή φωνάζει από μόνη της, κάντε με ποδηλατόδρομο παρακαλώ!

Αλλά και στην περιοχή του Εξωμύτη οι αρχαίοι λαξευτοί τάφοι μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές όπου ο κόσμος έδινε ομορφιά ακόμη και σε ένα ταφικό μνημείο. Κάπου εκεί είναι σκαλισμένη στον βράχο και μια Όχεντρα, δηλαδή μια οχιά σύμβολο των τότε αρχαίων κατοίκων της Θήρας. Μέσα στη θάλασσα, κοντά στο ακρωτήριο του Εξωμύτη, θεωρείται ότι είναι βυθισμένο το λιμάνι της αρχαίας πόλης της Ελευσίνας, η οποία αναφέρεται από τον Πτολεμαίο τον Γεωγράφο ως μία από τις πόλεις της Σαντορίνης.

Στο λιμανάκι της Βλυχάδας οι ποδηλάτες έκαναν μια μικρή στάση και επέστρεψαν στην Περίσσα όπου δροσίστηκαν με αναψυκτικά προσφορά γνωστού καταστήματος δίπλα στον βράχο.

Για άλλη μια φορά μπράβο σε όλους για το υπέροχο ποδηλατικό απόγευμα.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ: http://www.cyclingsantorini.gr/2012/09/blog-post_30.html
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη