Χάρης ΘεοχάρηςΖήτημα άμεσης προτεραιότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποτελεί η καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, όπως δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμούς Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στους Financial Times.”Παρατηρώντας τις αντιδράσεις ορισμένων χωρών στις προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, γεννάται η αίσθηση ότι επικρατεί μια κοντόφθαλμη αντίληψη. Και ενώ υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για το άνοιγμα του τουρισμού και της οικονομίας. Παρ’ όλα αυτά, πολλές χώρες εστιάζουν υπερβολικά στην τρέχουσα κατάσταση. Αλλά θα πρέπει να κινηθούμε πολύ πιο γρήγορα”, σχολίασε ο κος Θεοχάρης.

Εξήγησε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επισπεύσει τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες για τις ασφαλείς μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών από χώρα σε χώρα. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού, “η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς καθυστέρηση. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να γνωρίζουν το συντομότερο δυνατόν εάν φέτος θα μπορέσουν να κάνουν θερινές διακοπές”.

Διαφήμιση

Αναφορικά με την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης και τις οδηγίες προς τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια εκτός της χώρας τους, ο κος Θεοχάρης σχολίασε: “Δεν κατανοώ αυτού του είδους τις προειδοποιήσεις, δεδομένης της προόδου η οποία σημειώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη διαδικασία του εμβολιασμού. Στους Βρετανούς πολίτες είχε δοθεί η δυνατότητα να κάνουν διακοπές μακριά από την πατρίδα τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τώρα κάνουμε βήματα προς τα πίσω, παρόλο που πλέον έχουμε περισσότερα και πιο αποτελεσματικά εργαλεία στο ‘οπλοστάσιό μας’ συγκριτικά με πέρυσι -και εννοώ τα εμβόλια και τα rapid tests”.

Σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία υπογράφηκε πρόσφατα και αφορά σε στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες ειδικά για τον τουρισμό, ο Υπουργός ανέφερε ότι “η απαλλαγή όσων ταξιδιωτών έχουν εμβολιαστεί από περιττές διατυπώσεις κατά τη μετακίνησή τους ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός υριάκος Μητσοτάκης, μια δοκιμή για το τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα και με άλλες χώρες”, συμπληρώνοντας πως το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, σε πλαίσιο παρόμοιο με το Ισραήλ.

Στο δημοσίευμα των Financial Times σημειώνεται ότι χορηγείται ψηφιακό πιστοποιητικό σε όσους Έλληνες πολίτες εμβολιάζονται, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι αρχές δεν χορηγούν καμία βεβαίωση εμβολιασμού. Με αυτή την αφορμή, ο κος Θεοχάρης διευκρίνισε για μία ακόμη φορά ότι “η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού εκ μέρους των τουριστών σε καμία περίπτωση δεν θα είναι υποχρεωτική για να ταξιδέψουν. Ο στόχος μας είναι, απλώς, να απαλλάξουμε όσους έχουν αποκτήσει ανοσία από το να υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ για τον Covid-19 κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here