Η Ειρήνη Γεωργουδιού η εκπρόσωπος του Ν. Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef

Στη νεαρή σεφ Ειρήνη Γεωργουδιού ανατέθηκε η εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, που θα διεξαχθεί στις 23-24 Οκτωβρίου 2019 στη Ρόδο. Το πιάτο που ετοίμασε κατά την ημιτελική και τελική φάση του διαγωνισμού για το Ν. Αιγαίο, που έγινε επίσης στη Ρόδο στις 27-28 Σεπτεμβρίου, είχε τίτλο “12 Elements” και περιείχε 12 υλικά της Δωδεκανήσου.

Στην πενταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν: η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Επαμεινώνδας Τσίντζος, ο σεφ και μέλος της Λέσχης Παναγιώτης Παρατσώκας και ο δημοσιογράφος – γευσιγνώστης Βαλσάμης Δουκάκης.

Όλοι οι νεαροί σεφ που πήραν μέρος στον διαγωνισμό εμπνεύστηκαν από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του Ν. Αιγαίου και δημιούργησαν πιάτα αποκλειστικά και μόνο με τοπικά προϊόντα, ντύνοντάς τα με δημιουργικές πινελιές που κέντρισαν την κριτική επιτροπή. Καθένας από τους διαγωνιζόμενους έπρεπε να παρουσιάσει την ιστορία που κρυβόταν πίσω από το πιάτο του αλλά και τις ιδιαίτερες τεχνικές που χρησιμοποίησε για να εξελίξει την πρωτότυπη παραδοσιακή συνταγή.

Οι διαγωνιζόμενοι νεαροί σεφ που συμμετείχαν ήταν οι:

  • Λουκία Μπίμπαση, με το πιάτο “Κήπος της Εδέμ”
  • Μάνος Πόγιας, με το πιάτο “Καινοτομία της κουλτούρας”
  • Ειρήνη Γεωργουδιού, με το πιάτο “12 Elements”
  • Ελευθερία Μαύρου, με το πιάτο “Χρυσή τομή”
  • Ανέστης Γκορόβετσης, με το πιάτο “Στεγνά”
  • Μαρία Τσιμισίρη, με το πιάτο “Μπαχτσές, θάλαττα και μοναδικότητα”
  • Γιάννης Στάλλας, με το πιάτο “Παιδικές αναμνήσεις”
  • Αντώνης Σπάχος, με το πιάτο “Γουρουνάκι στο δάσος”

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δήλωσε:

“Τα παιδιά που συμμετείχαν μας κατέπληξαν όλους καθώς ήταν όλα πολύ καλά προετοιμασμένα και τα πιάτα που παρουσίασαν ήταν πολύ καλοδουλεμένα. Αρκετά από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν άρτια δομημένα, εστιατορικά πιάτα που μπορούν να σταθούν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμο. Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή του τελικού νικητή. Συγχαρητήρια στη νικήτρια, η οποία μας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση πραγματικά μας κατέπληξε όλους. Εύχομαι πάντα επιτυχίες και το μόνο που έχω να πω είναι ότι έρχεται ένα πολύ ωραίο και νόστιμο μέλλον στα νιάτα του Αιγαίου, έρχονται πολύ καλοί σεφ στην πορεία”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κος Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε:

“Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή η διαδικασία για την επιλογή του εκπροσώπου μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Young Chef Award 2019. Συγχαρητήρια στους νέους σεφ που πήραν μέρος. Κυριάρχησαν τα πιάτα με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα που παράγονται στα νησιά μας. Εμείς ως Περιφέρεια συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και έχουμε ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε στη συνείδηση των επισκεπτών τα νησιά μας ως γαστρονομικούς προορισμούς διεθνώς”.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου κος Νίκος Χριστοφόρου δήλωσε:

“Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Τα νέα παιδιά έχουν μάθει να πειραματίζονται με τα τοπικά προϊόντα, αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα. Ευελπιστούμε ότι στον τελικό θα φέρουμε και φέτος ένα ακόμη μετάλλιο”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη