Η “Ειρήνη” του Αριστοφάνη την Κυριακή στη Σαντορίνη

Με την “Ειρήνη” του Αριστοφάνη, στην ιδανικότερη μεταφορά της για παιδιά, συνεχίζονται την Κυριακή 20 Αυγούστου οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Σαντορίνη.

Πρόκειται για μουσικοθεατρική παράσταση με πέντε ηθοποιούς-μουσικούς, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Η διασκευή του έργου δραματουργικά και σκηνοθετικά είναι δομημένη έτσι ώστε το κάθε παιδί να μπορεί, όχι μόνο να το παρακολουθεί ευχάριστα, αλλά και να προσλαμβάνει ανάλογα με την ηλικία του διαφορετικά την ουσία του.

Στην “Ειρήνη” ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας κωμικογράφος δε στέκεται στα δεινά και τις καταστροφές του πολέμου αλλά προβάλλει τη λαχτάρα του ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή και αναδεικνύει το μεγαλείο που μπορεί να προσφέρει μια ευτυχισμένη καθημερινή στιγμή αλλά και την αξία του οράματος για έναν δικαιότερο και πιο ανθρώπινο κόσμο. Ο Αριστοφάνης καταφέρνει με όπλο του τη σάτιρα, βασικό συστατικό της κωμωδίας, να μιλήσει για τα πιο σοβαρά θέματα όπως την τιμωρία, τον πόλεμο, τις συμμαχίες και την πολεμοκαπηλεία, προσφέροντας όμως στο θεατή γέλιο, ευφορία, αισιοδοξία και ελπίδα.

Ώρα έναρξης: 21:00 | Λύκειο Φηρών | Είσοδος: 10 ευρώ

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης “Το Αρκάδι” & ΔΑΠΠΟΣ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη