20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρισμός και επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Αμερικανό Πρέσβη

Share

Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Geoffrey Pyatt καλωσόρισε την Πέμπτη 17/8/207 το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υποδέχτηκε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης. Ο Πρέσβης συνοδευόταν από στελέχη του οικονομικού τμήματος της Πρεσβείας και συγκεκριμένα από τον Οικονομικό Σύμβουλο κ. Brian Hoyt και τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο επίσης από το οικονομικό τμήμα της Πρεσβείας, ως μεταφραστή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λεονταρίτης είχε την ευκαιρία να κάνει παρουσίαση της Περιφέρειας, με τις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της.

[adning id="140783"]


Υπογράμμισε ότι βασικός στόχος των πολιτικών που ασκεί η Περιφέρεια αποβλέπει στην εξωστρέφειά της, την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και του πρωτογενή τομέα, την οικονομική ανάταξη και την διεθνή παρουσία της, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε επίσης τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας, δίδοντας έμφαση στις μοναδικές φυσικές ομορφιές τους, που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Αμερικανούς αλλά και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες και τις επενδυτικές ευκαιρίες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση της πρότασης των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών studios και κινηματογραφικής σχολής στη Σύρο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λεονταρίτης για το Ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟ Σύρου τονίζοντας ότι ευελπιστεί σε αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων με τους Αμερικανούς επενδυτές αναφέροντας ότι η στήριξη των επενδυτών από την αμερικανική κυβέρνηση προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη “ασφάλεια” στην επένδυση.

[adning id="140783"]


Από πλευράς του, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. κ. Geoffrey Pyatt εξέφρασε την πρόθεση της πρεσβείας του να συμβάλει στα ανωτέρω και ευχαρίστησε τον κ. Λεονταρίτη για την υποδοχή, την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: “στόχευση της Περιφέρειας είναι η προσέλκυση και διευκόλυνση επενδυτικών δραστηριοτήτων. Εργαζόμαστε σταθερά και εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου η Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο να καταστούν ανταγωνιστικοί προορισμοί για επενδύσεις.

Στο πέρας της συνάντησης, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο Αμερικανός διπλωμάτης χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της συνάντησης για την περαιτέρω ενδυνάμωση δεσμών φιλίας και συνεργασίας σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος του αναπτυξιακού, του οικονομικού και του τουριστικού τομέα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη