CLIA: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες που επανεκκινεί ο κλάδος της κρουαζιέρας

“H Μεσόγειος είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας και η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που επανεκκινεί ο κλάδος της κρουαζιέρας, χάρη στη σκληρή δουλειά των στελεχών της και της Ελληνικής κυβέρνησης” τόνισε σήμερα ο Pierfrancesco Vago, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) και Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, μιλώντας στις εργασίες του 6ου Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF).

Όπως είπε, “η Ελληνική κυβέρνηση είχε συνεχή συνεργασία μαζί μας και με την υποστήριξη κυρίως του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, επέτρεψε την επανεκκίνηση και την έξοδο του κλάδου από τη “σκοτεινή εποχή” της πανδημίας του covid-19″.

Πρόσθεσε επίσης ότι περίπου 50 κρουαζιερόπλοια είναι έτοιμα να επανεκκινήσουν και ότι ήδη 18 από αυτά μεταφέρουν ταξιδιώτες στην Ευρώπη, αναφέροντας ότι ο αριθμός αυτός των κρουαζιερόπλοιων θα ανέβει σταδιακά, 28 επιπλέον τον Ιούνιο, 15 επιπλέον τον Ιούλιο και 16 επιπλέον τον Αύγουστο.

“Ο κλάδος μας χτίζει καλύτερα από ποτέ αυτή την επιστροφή. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα στελέχη μας έχουν δουλέψει με τις κυβερνήσεις, με τις λιμενικές αρχές και τις αρχές υγείας πολύ στενά ώστε να υπάρξουν υγειονομικά πρωτόκολλα που θα επιτρέψουν την υπεύθυνη επαναφορά του κλάδου”, τόνισε. Ήδη, όπως είπε, πολλοί επιβάτες ταξιδεύουν με ασφάλεια σύμφωνα με πρωτόκολλα που έχουν αποδειχθεί ασφαλή, καταδεικνύοντας ότι η κρουαζιέρα ίσως είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) είπε ότι οι κρουαζιέρες στη δυτική μεσόγειο και στα Κανάρια νησιά είναι ενεργές από πέρυσι το καλοκαίρι, επειδή η ευελιξία του κλάδου βασίζεται στην ανθεκτικότητα και στον τρόπο που αντιστέκεται στις συνθήκες. Συμπλήρωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι μία καταπληκτική ευκαιρία να γίνει ένας προορισμός με λιμάνια επιβίβασης, κάτι που θα επιτρέψει-όπως είπε- την επιπλέον ανάπτυξη του κλάδου και τη συνεισφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.

“Η πανέμορφη χώρα σας είναι ευλογημένη με καταπληκτικά νησιά και τις πιο όμορφες ακτογραμμές του κόσμου”, υπογράμμισε ο Pierfrancesco Vago. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του για να εκμεταλλευτεί κανείς τα πλεονεκτήματα του κλάδου και θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις σε λιμενικές υποδομές και σε επίπεδο προορισμού, επεκτείνοντας τον διάλογο και τη συνεργασία με τις αρχές.

Αναφερόμενος στον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο του κλάδου της κρουαζιέρας, είπε από τα 150 δισ. ευρώ που ήταν ο τζίρος παγκοσμίως το 2020, η αναστολή των εργασιών που είχε ένα αρνητικό πρόσημο 1% στην απώλεια των κρουαζιέρων, είχε ως  συνέπεια να μειωθούν κατά 9.100 οι θέσεις εργασίας βάσει των στατιστικών.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι κοινότητες που υποδέχονταν τις κρουαζιέρες πέρασαν και αυτές δύσκολα, καθώς ο κλάδος δημιουργεί μία οικονομία στις τοπικές αγορές, με τον ντόπιο πληθυσμό να παρέχει υπηρεσίες όχι μόνο στα κρουαζιερόπλοια, αλλά και στους επιβάτες και στο προσωπικό τους.

Ο πρόεδρος της CLIA είπε εξάλλου ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει κάποια συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την Covid-19 και ο τομέας της κρουαζιέρας ήταν ο πρώτος που επέβαλλε τα test για τους εργαζόμενους. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η κρουαζιέρα θα είναι μέρος της πράσινης ανάπτυξης, καθώς η βιομηχανία του κλάδου οδηγεί την καινοτομία και έχει επενδύσει 19,5 δισ. εκατομμύρια ευρώ σε πλοία με νέες τεχνολογίες και καθαρά καύσιμα ώστε να έχει καθαρότερες εκπομπές.

“Είμαστε δεσμευμένοι σε ένα μέλλον βιώσιμων ταξιδίων και τα μέρη μας έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2030. Παρά τις προσκλήσεις της πανδημίας παραμείναμε πιστοί στη σωστή διαχείριση των πόρων και προσπαθούμε να βρούμε καινούργιους πόρους ιδιαίτερα καυσίμων μέσω περιβαλλοντικών τεχνολογιών ώστε να είμαστε ηγέτες στην πράσινη οικονομία προκειμένου  η συμβολή μας να είναι σημαντική στην απανθρακοποίηση των πλοίων” ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη