Στο Λονδίνο θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες η ελληνική γαστρονομία, καθώς θα βρεθεί στο περίπτερο με το οποίο συμμετέχει ο ΕΟΤ στο πρώτο φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος με τίτλο “National Geographic Traveller Food Festival“, που θα φιλοξενήσει στις 20-21/7 η βρετανική πρωτεύουσα.

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής είναι η προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως ιδανικού γαστρονομικού τουριστικού προορισμού, τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στο ευρύ αγγλικό και διεθνές κοινό, 365 ημέρες το χρόνο.

Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος οι Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου. Οι συμμετέχοντες θα εκπροσωπηθούν από επιλεγμένους σεφ και οινολόγους, που θα παρουσιάσουν στο βρετανικό κοινό τοπικές συνταγές και εκλεκτά κρασιά της ελληνικής γης. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τον προορισμό τους σε περίπου 4.000 Βρετανούς επισκέπτες που αναμένεται να παραστούν στην εκδήλωση.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας -ο οποίος θα είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης- της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϊλάνδης κ.ά., καθώς επίσης οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκειά του.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here