Η ελληνική γλώσσα ταξιδεύει στον κόσμο μέσω της πλατφόρμας www.staellinika.com

Η πλατφόρμα υλοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού και της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Βανκούβερ

Σε επίσημη λειτουργία τέθηκε πριν λίγες ημέρες η πλήρης έκδοση της πλατφόρμας www.staellinika.com. Πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης και διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Οι χρήστες της πλατφόρμας www.staellinika.com, χιλιάδες ελληνόπουλα ανά τον κόσμο, καθώς και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που μαθαίνουν ελληνικά, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλήρη έκδοση της εφαρμογής, με πρόσθετο περιεχόμενο και μαθήματα στα ήδη υπάρχοντα εργαλεία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού. Ειδικότερα, οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα αξιοποιήσουν νέες ενότητες μαθημάτων πάνω στην ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, που απευθύνονται σε μαθητές διαφόρων ηλικιακών ομάδων.

Τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν Ελληνικά για αρχάριους (ηλικίες 4+, 6+, 9+ και 13+) Ιστορία και Ελληνική Μυθολογία. Οι εφαρμογές είναι πλέον διαθέσιμες για iOS και Android κινητές συσκευές (τηλέφωνα και tablets).

Στη σημασία της λειτουργίας της πλατφόρμας για τον Ελληνισμό αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης. “Η ελληνική γλώσσα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία που ενώνουν τον οικουμενικό ελληνισμό και μέσα από την πλατφόρμα www.staellinika.com μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στη διατήρηση, τη διάδοση και την προώθησή της” δήλωσε ο κος Βλάσης και προσέθεσε: “Η δημιουργική συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών με το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Simon Fraser University, Stavros Niarchos Foundation-Centre for Hellenic Studies, Vancouver Canada και φυσικά η γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μάς οδήγησαν στη λειτουργία της πλήρους έκδοσης της εφαρμογής, που ήδη από την πιλοτική της λειτουργία έχει αγαπηθεί κι αγκαλιαστεί από τους απανταχού Έλληνες με 13.000 εγγεγραμμένους χρήστες από 110 κράτη”.

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη πρόσθεσε ότι “η πλατφόρμα “StaEllinika” είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που υποστηρίζει την προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας ευρύτερα και στα σχολεία της ομογένειας” και επισήμανε πως αποτελεί σημαντικό σταθμό για τις δράσεις, με σκοπό τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Γενικές πληροφορίες – Ιστορικό
Η διαδικτυακή πλατφόρμα και σειρά εφαρμογών StaEllinika επιδιώκει να παρέχει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως νεαρούς ενήλικες ένα καινοτόμο και ελκυστικό προϊόν, που έχει σχεδιαστεί για να επανασυνδέει τους Έλληνες σε όλον τον κόσμο με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της κληρονομιάς τους, επισημαίνει η γενική γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού.

Η πλήρης έκδοση επιτυγχάνει τον στόχο αυτόν με την έναρξη ενός πλήρους προγράμματος σπουδών για αρχάριους μαθητές στα σχολεία, αλλά και για όσους μαθαίνουν από το σπίτι. Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως αυτόνομο πρόγραμμα, για να βοηθήσει τη δουλειά που συντελείται στα σχολεία, είτε για να συμπληρώσει το υπάρχον πρόγραμμα σπουδών.

Η πλατφόρμα StaEllinika, ανταποκρινόμενη πλήρως στις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στο παραδοσιακό σύστημα μάθησης για τους νέους σε όλον τον κόσμο, συνεχίζει και σε αυτή τη φάση να διευκολύνει την εξ αποστάσεως μάθηση με προνόμια προσβασιμότητας και καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους. Επισημαίνεται ακόμα, ότι βασίζεται στις αρχές της μικρομάθησης και του παιχνιδιού για τη διευκόλυνση της διαδικτυακής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σε σχολεία, άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και στο σπίτι. Οι χρήστες εκτίθενται σε λειτουργίες βιντεοπαιχνιδιών όπως βαθμολογία, πόντους, επιτεύγματα, ικανότητες και ανταμοιβές σε σύντομες περιόδους, ώστε να τροφοδοτείται η επιθυμία για συνεχή μάθηση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη