Η Εστία Πύργου παρούσα στο 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”

7-9 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης θα δώσει το “παρών” στο 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”, εκπροσωπώντας τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο, στις 7-9 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με περίπτερα από όλη την Ελλάδα, ενώ συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους.

Στην εκπροσώπηση θα συμμετέχει εθελοντικά ο Κυριάκος Πρέκας (λαούτο και τραγούδι), ο Αντώνης Πρέκας (βιολί) και η Κωνσταντίνα Γιαννίση (σαντούρι). Επίσης η Αρτεμία Δεναξά με χορευτική ομάδα παιδιών του συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Η συνταγή που θα παρουσιάσει η Εστία στο φεστιβάλ θα είναι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και θα τους μαγειρέψει με τη βοήθεια κυριών του συλλόγου ο Λευτέρης Ξαγοράρης (Ξέφτερας).

Από το περίπτερο της Εστίας θα προσφέρεται κρασί της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, ενώ θα παρουσιάζονται και άλλα προϊόντα της Σαντορίνης, έντυπα και ταινίες προβολής του νησιού και της γαστρονομίας. Θα προσφέρεται επίσης στο κοινό φάβα, προσφορά της Ένωσης, που θα μαγειρέψει ο Λευτέρης Ξαγοράρης στον χώρο του φεστιβάλ, ντοματοκεφτέδες, προσφορά του κ. Νεκτάριου Φύτρου από το εστιατόριο Καλλίστη, και μελιτίνια, προσφορά του Προέδρου του Πύργου κ. Γιώργου Δαρζέντα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη