Η Εστία Πύργου στο 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης θα εκπροσωπήσει τη Σαντορίνη, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, στο 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές, 8-10 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο.

Στην εκπροσώπηση θα συμμετέχει ο Κυριάκος Πρέκας στο λαούτο και το τραγούδι και ο Αντώνης Πρέκας στο βιολί. Επίσης, η Αρτεμία Δεναξά με χορευτική ομάδα του συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Το φαγητό που θα παρουσιάσει η Εστία στο φεστιβάλ θα είναι φάβα Σαντορίνης «παντρεμένη» και θα την μαγειρέψει με τη βοήθεια κυριών του συλλόγου ο Λευτέρης Ξαγοράρης (Ξέφτερας).

Στο περίπτερο θα προσφέρεται κρασί, χορηγία της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, ενώ θα παρουσιάζονται και άλλα προϊόντα της Σαντορίνης. Θα δίνονται επίσης έντυπα και θα προβάλλονται ταινίες για την ανάδειξη του νησιού και της γαστρονομίας του. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν φάβα και ντοματοκεφτέδες.

Η Εστία απευθύνει πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους της να επισκφθούν και να γνωρίσουν το όμορφο νησί της Σίφνου με αφορμή το Φεστιβάλ Γαστρονομίας.

Τα προηγούμενα χρόνια τη Σαντορίνη εκπροσωπούσε με επιτυχία ο κ. Μανώλης Λιγνός, εκδότης των Θηραϊκών Νέων και οι συνεργάτες του. “Ελπίζουμε η δική μας συμμετοχή να έχει ανάλογη επιτυχία”, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Εστία.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη