Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής αλλιώς

Παρούσα και η Σαντορίνη στη διαφορετική φετινή γιορτή

Το φετινό καλοκαίρι είναι σίγουρα διαφορετικό, όμως η μουσική βρίσκει τον τρόπο να δώσει τον τόνο και τον ρυθμό για αισιοδοξία και νέα ξεκινήματα! Υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ και χάρη στην ισχυρή θέληση και την συντονισμένη προσπάθεια δημόσιων και ιδιωτικών φορέων από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, 35 πόλεις και περιοχές από την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συνεργαστούν, για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στις 21 Ιουνίου, σε έναν μουσικό μαραθώνιο 10 ωρών που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλη την υφήλιο!

Σε εθνικό επίπεδο και σε πείσμα των καιρών, περισσότερες από 22 περιοχές της χώρας (Αθήνα, Ανδρίτσαινα-Κρέστενα, Βέροια, Δήμος Άγραφων – Λίμνη κρεμαστών, Δήμος Αμφιλοχίας (Όρη Βάλτου), Δήμος Γ. Καραΐσκάκη Άρτας (ιστορικές πηγές Αχελώου), Δήμος Αργιθέας- Μάραθος, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας – Παράλιο Άστρο, Θεσσαλονίκη, Κεφαλλονιά, Κοιλάδα Αχελώου (Γέφυρα Αυλάκι), Κόρινθος, Λευκάδα, Λουτράκι, Νάξος, Νίσυρος, Ξάνθη, Πύργος, Ρόδος, Συκιά Κορινθίας, Σύρος, Σαντορίνη και Χανιά) διοργανώνουν συναυλίες που θα μεταδοθούν ζωντανά (συμπεριλαμβανομένου και μαγνητοσκοπημένων εκδηλώσεων ειδικά για την περίσταση) από κήπους, πάρκα, αυλές, ταράτσες, πλατείες, νησιά, βουνά και ποτάμια όλης της χώρας πάντα σε ευθυγράμμιση με τις επίσημες οδηγίες για τη δημόσια υγεία.

Σε διεθνές επίπεδο, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού Δικτύου και σε συνεργασία με μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου, για πρώτη φορά, φέτος, 13 ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Βερολίνο, Βίλνιους, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κρακοβία, Κωνσταντινούπολη, Μάντσεστερ, Μιλάνο, Λιουμπλιάνα, Λισσαβόνα, Πράγα και Σκόπια) ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις και παρουσιάζουν συναυλίες που θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου, μεταφέροντας μας σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη!

Θα είναι ένας μουσικός μαραθώνιος που περιλαμβάνει ρεμπέτικα από τη Σύρο, παραδοσιακές μελωδίες από την κοιλάδα του Αχελώου, ενώ από την συναυλία εγχόρδων στην Κόρινθο και τη Νίσυρο θα μεταφερθούμε σε pop μελωδίες από το Μάντσεστερ, funk ήχους από τον Βόσπορο και ηλεκτρονικούς ρυθμούς από το Βερολίνο.

Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν από τα ψηφιακά κανάλια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και όλοι θα μπορούν να απολαύσουν αυτό το μοναδικό μουσικό θέαμα από όπου κι αν βρίσκονται. Από το κινητό στη θάλασσα, το laptop στη βεράντα μέχρι και την τηλεόραση του σπιτιού μέσω YouΤube.

Οι ώρες μετάδοσης, το πρόγραμμα και τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν θα ανακοινωθούν σύντομα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη