6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης: Η γιορτή του κινηματογράφου για μικρούς και μεγάλους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, στις 13-14/7, το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης – Santorini Film Festival.

Το φετινό Φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη 13/7 στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός” με ένα τρίωρο εργαστήριο animation για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Ειδικά σχεδιασμένο για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, στο δημιουργικό εργαστήριο πήραν μέρος παιδιά που κατοικούν στο νησί αλλά και παιδιά που βρίσκονταν εδώ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ξεκινώντας με μια σύντομη εισαγωγή για την τέχνη του animation και μια ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, οι μικροί σινεφίλ έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής του πελτέ μέσα από τα εκθέματα και τα μηχανήματα του ιστορικού εργοστασίου και πειραματίστηκαν με οπτικοακουστικά εργαλεία που τους βοήθησαν να κατανοήσουν τις τεχνικές του παραδοσιακού ζωγραφικού animation. Στη συνέχεια, σκηνοθέτησαν και δημιούργησαν ομαδικά μια ταινία κινούμενης εικόνας με τα διάφορα στάδια επεξεργασίας “από τη ντομάτα στον πελτέ’”.

“Η ανησυχία που είχαν στην αρχή για το πώς θα κατάφερναν σε τόσο λίγο χρόνο να μάθουν μια εφαρμογή animation, να σκεφτούν ένα μικρό σενάριο και να ζωγραφίσουν το κινούμενο, έφυγε αμέσως μετά την ξενάγηση όταν ξεκίνησαν φειδωλά οι ιδέες, οι οποίες όταν πήραν μορφή στο μυαλό τους έγιναν σχέδιο και χρώμα στο χαρτί. Με χαρά είδα πως κατάφεραν να συνεργαστούν όχι μόνο στο ομαδικό αλλά και στο ατομικό μέρος, ανταλλάσσοντας υλικά και ιδέες. Η ερώτηση των παιδιών: “Πότε θα έρθετε να το ξανακάνουμε;” στο τέλος του εργαστηρίου μας γέμισε με χαρά και ανυπομονησία για του χρόνου”, σχολιάζει η εισηγήτρια του εργαστηρίου Ιωάννα Γιακουμάτου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η Παρασκευή 14/7 ήταν η ημέρα των προβολών ταινιών στο Σινέ Καμάρι, που κάθε χρόνο φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης. Ανάμεσα στις 10 ταινίες που προβλήθηκαν από τη Δανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πολωνία, Ισπανία και Κίνα, βρίσκονταν και οι ελληνικές Abyssal Zone και TolisLive or (Toronto).

Το “παρών” έδωσαν και διάφοροι σκηνοθέτες, όπως οι Lesya Kalynska & TJ Collins του “Α rising fury” και η σκηνοθέτιδα του “Mother of the Station” Κωστούλα Τομαδάκη. Ο Sergio Jaén Sánchez, σκηνοθέτης της ταινίας “Traje de luces” μαζί με την Georgia Marshall, υπεύθυνη παραγωγής, μίλησαν για την εμπειρία του να δημιουργείς μια ανεξάρτητη ταινία αλλά και για τις προκλήσεις που συνάντησαν γυρίζοντας μια ταινία με queer θεματολογία σε μια κλειστή ισπανική κοινωνία. Τις εντυπώσεις κέρδισαν η ελληνική ταινία “TolisLive” αλλά και το “Breathe” και το “A firecracker story”.

Η βραδιά έκλεισε με δροσερά ποτέ και ενδιαφέρουσες συζητήσεις ανάμεσα στους σκηνοθέτες, τους θεατές και την ομάδα της HFP που διοργάνωσε το Φεστιβάλ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη