Η ισχύς εν τη ενώσει για τις ομάδες ποδοσφαίρου της Σαντορίνης

Το πράσινο φως για την ένωση των ομάδων του νησιού έδωσαν χθες (31/5) οι Γενικές Συνελεύσεις της Θύελλας Καμαρίου και του Πανθηραϊκού, που μαζί με τον ΑΟ Καρτεράδου, τον ΑΟ Πύργου και τη Λάβα Εμπορείου θα συνθέσουν τη νέα ομάδα Α.Σ. Σαντορίνη 2020.

Το νέο συμβούλιο θα είναι 15μελές: 5 άτομα θα προέρχονται από τη Θύελλα Καμαρίου και 5 άτομα από τον Πανθηραϊκό, 2 από τον ΑΟ Πύργου, 1 από τον ΑΟ Καρτεράδου, 1 από την Λάβα Εμπορείου και ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

Στόχος για τη νέα ομάδα, που την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, είναι σε τρία χρόνια να αλλάξει κατηγορία και μέχρι τότε το γήπεδο των Φηρών θα έχει ανασκευαστεί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες μεγαλύτερης κατηγορίας.

Η ομάδα του Πύργου θα μετονομαστεί σε Σαντορίνη Ένωση 2020 Πύργος και θα αγωνιστεί στην Α’ κατηγορία του πρωταθλήματος Κυκλάδων, ενώ ο Καρτεράδος θα γίνει Σαντορίνη Ένωση 2020 Καρτεράδος και θα αγωνιστεί στην Β’ κατηγορία. Η Λάβα Εμπορείου συνεχίζει ως έχει και διατηρεί μόνο τις ακαδημίες της. Ο Πανθηραϊκός διατηρεί το όνομά του μόνο για τις ακαδημίες που θα συμμετέχουν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα των Κυκλάδων.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα αθλητικά δρώμενα του νησιού, ο Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Βασίλης Αλαφούζος δήλωσε: “Η σημερινή ημέρα καταγράφεται ως ιστορική για τα αθλητικά δρώμενα της Σαντορίνης. Είναι η ημέρα που ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο και το ίδιο το παιχνίδι άνοιξαν δρόμους για το μέλλον. Η συνένωση των ποδοσφαιρικών σωματείων Θήρας είναι βήμα μπροστά και χρυσή ευκαιρία για ανάπτυξη και πρόοδο που μπορεί να αφήσει το αποτύπωμά της τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και έξω από τα όρια του νησιού.

Απόψε οι επιμέρους επιτυχίες περνούν στην ιστορία μαζί με τις όποιες έριδες και διασπαστικές θέσεις. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες για τη γενναία απόφαση. Πιστώνονται τη μεγάλη αλλαγή αλλά και την ευθύνη για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Από αύριο, Αρχές και φίλοι του αθλήματος οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια με όλες μας με τις δυνάμεις. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί, προς όφελος του αθλητισμού και των νεότερων γενιών.

Καλοτάξιδη Α.Σ. Σαντορίνη 2020!”

Θετικά σχολίασε την ένωση των ομάδων και ο Α.Ο. Θήρας, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “Ο Α.Ο. Θήρας χαιρετίζει την απόφαση των πέντε ποδοσφαιρικών σωματείων του νησιού να ενώσουν τις δυνάμεις τους κάτω από μία κοινή στέγη, του νέου σωματείου “Α.Σ Σαντορίνη 2020”. Πρόκειται για έναν παλιό πόθο που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά, και που εμείς κρίνουμε σαν απαραίτητη ενέργεια για να αναπτυχθεί και μεγαλουργήσει το άθλημα του ποδοσφαίρου στο νησί μας, στα πλαίσια που ορίζουν οι νέοι αυστηροί κανόνες, που επιτάσσουν την λειτουργία των αθλητικών συλλόγων με νέα, επαγγελματικά πρότυπα.

Με σοφή διαχείριση, ομόνοια και ομοψυχία, είμαστε βέβαιοι ότι ο “Α.Σ Σαντορίνη 2020” θα πετύχει σπουδαία πράγματα, και ταυτόχρονα θα συνεισφέρει καθοριστικά στο τελικό ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την δημιουργία ισχυρών κινήτρων στην νεολαία της Σαντορίνης να ασχοληθεί παραγωγικά με τον υπέροχο κόσμο του Αθλητισμού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη