Η καρδιά του μπάσκετ θα χτυπήσει και φέτος τον Ιούνιο στη Σύρο

Moneke, Διαμαντίδης και Παπαλούκας τα πρώτα σπουδαία ονόματα που θα δώσουν το "παρών"

Share

Ακούστε το άρθρο

Η Σύρος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά τη μεγαλύτερη γιορτή του μπασκετικού καλοκαιριού! Το Stoiximan AegeanBall Festival 2025, το κορυφαίο τουρνουά FIBA 3×3 στην Ελλάδα, επιστρέφει για 7η χρονιά, γεμίζοντας και φέτος την Πλατεία Μιαούλη με παλμό, θέαμα και μοναδικές στιγμές για μικρούς και μεγάλους.

Το φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 27 έως 29 Ιουνίου 2025 στο κέντρο της Ερμούπολης, αποτελώντας ένα τριήμερο αθλητικής δράσης, κοινωνικής προσφοράς και πολιτιστικής προβολής για την “Αρχόντισσα των Κυκλάδων”.

Η επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης έγινε με τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα, δίνοντας το σύνθημα για το μεγάλο τζάμπολ της Σύρου. Εκεί παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του φετινού φεστιβάλ, αναδείχθηκαν οι νέες πρωτοβουλίες, ανακοινώθηκαν δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ έγινε ειδική αναφορά στον ρόλο του φεστιβάλ ως καταλύτη για την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη της Σύρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, προβλήθηκε το επίσημο teaser video του Stoiximan AegeanBall Festival 2025, μεταφέροντας στο κοινό, το πνεύμα, την ενέργεια και τις αναμνήσεις των προηγούμενων ετών, καθώς και τις προσδοκίες για μια ακόμη πιο δυναμική διοργάνωση.

Μεγάλα ονόματα στο παρκέ της Σύρου
Στη φετινή διοργάνωση του Stoiximan AegeanBall Festival, το μπασκετικό θέαμα απογειώνεται με την παρουσία και ανακοίνωση των τριών πρώτων σπουδαίων ονομάτων! Ο εκρηκτικός Chima Moneke, πρωταθλητής EuroCup και παίκτης της EuroLeague, ο εμβληματικός Δημήτρης Διαμαντίδης, τρεις φορές πρωταθλητής EuroLeague και ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και ο θρυλικός Θοδωρής Παπαλουκάς, πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας και δύο φορές πρωταθλητής EuroLeague, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους αστέρες του φεστιβάλ και υπόσχονται μοναδικές στιγμές δράσης, πάθους και συγκίνησης.

Μετονομασία κατηγορίας σε U11 Βικέλας
Η διοργάνωση θέλοντας να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προχωρά στη μετονομασία της κατηγορίας U11, σε U11 Βικέλας, προς τιμήν του Συριανού λογοτέχνη Δημήτριου Βικέλα που συνέβαλε στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα το 1896. Κοινός στόχος με το Υπουργείο και την Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του στην Αθλητική Παιδεία είναι να έρθουν πιο κοντά τα μικρά παιδιά στον αθλητισμό.

Γιώργος Πρίντεζης – Γιάννης Βρούτσης

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τοποθετήθηκαν οι συντελεστές της διοργάνωσης, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα:

Ο εμπνευστής και οικοδεσπότης του Stoiximan AegeanBall Festival Γιώργος Πρίντεζης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το Stoiximan AegeanBall Festival είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του καλοκαιριού. Συνδυάζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου με κοινωνική προσφορά, ψυχαγωγία και συμμετοχή για όλες τις ηλικίες. Στόχος μας είναι να εμπνέουμε τα παιδιά και τους νέους μέσα από τον αθλητισμό. Παράλληλα, φέτος θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε σπουδαίους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συμμετοχές τους δεν είναι μόνο εντυπωσιακές – είναι ουσιαστικές, γιατί μεταφέρουν εμπειρία, γνώση και παρακίνηση στη νέα γενιά. Ευχαριστώ θερμά την Progame, τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Stoiximan και όλους τους χορηγούς που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Σας περιμένουμε στην Πλατεία Μιαούλη για ένα αξέχαστο μπασκετικό τριήμερο”. 

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης δήλωσε: “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που γίνεται στις Κυκλάδες και αφορά το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. […] Φέτος είμαστε χαρούμενοι για τη Συνεργασία του Stoiximan AegeanBall Festival με την Οργανωτική Επιτροπή του Υπουργείου Αθλητισμού “Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών, Δημήτριος Βικέλας”, που ενισχύει ακόμη περισσότερο το κύρος και τη σημασία της διοργάνωσης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία εύχομαι να δούμε μικρά παιδιά με λαμπρές αθλητικές δεξιότητες στο άθλημα του μπάσκετ και να τα καμαρώσουμε ως μελλοντικά ταλέντα που θα υψώνουν τη γαλανόλευκη”.

Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Αλέξανδρος Αθανασίου ανέφερε: “Είμαστε έτοιμοι για τη φετινή διοργάνωση και εργαζόμαστε με σχέδιο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας. Έχουμε ήδη μελετήσει την ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και δεσμεύομαι πως μέσα στον μήνα θα υπάρξει εξέλιξη για ένα έργο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την ιστορία της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Stoiximan AegeanBall Festival για τη σημαντική του συμβολή – όχι μόνο στα γήπεδα και τις αθλητικές δράσεις, αλλά και στην ενίσχυση των νοσοκομείων και της τοπικής κοινωνίας συνολικά”.

Με τη σειρά του, ο Co-Founder της Progame Γιάννης Λάσκαρης, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Για 7η χρονιά, η Σύρος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το κορυφαίο FIBA 3×3 μπασκετικό γεγονός της χώρας, προσφέροντας μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ αυτό γεννήθηκε από την αγάπη μας για το άθλημα και εξελίχθηκε σε έναν θεσμό διεθνούς εμβέλειας. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να προσφέρουμε κάτι περισσότερο – και φέτος, με νέες καινοτομίες όπως η VIP League 4on4 και η συμμετοχή κορυφαίων αθλητών, το θέαμα αναμένεται να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό”.

Τέλος, ο Commercial Director της Stoiximan Κώστας Διορέλης δήλωσε: “Η υποστήριξή μας στο Stoiximan AegeanBall Festival, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη της στρατηγικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με τον θεσμό, αλλά και της αφοσίωσης της Stoiximan στην προώθηση του αθλητισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Stoiximan AegeanBall Festival έχει πλέον εξελιχθεί στο μεγαλύτερο 3×3 μπασκετικό γεγονός της χώρας, προσελκύοντας Ολυμπιονίκες, επαγγελματίες, ερασιτέχνες και νέους που αγαπούν το άθλημα. Παράλληλα, για εμάς στη Stoiximan, η υποστήριξη σε έναν θεσμό όπως το Stoiximan AegeanBall Festival συνοδεύεται πάντα από ουσιαστικές δράσεις που ενισχύουν την τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας μας, έχουμε ήδη προσφέρει τεχνολογικό εξοπλισμό στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και έχουμε ανακαινίσει το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο χωριό Πάγος, ενώ φέτος προχωράμε στην ανακαίνιση ενός δεύτερου ανοιχτού γηπέδου στη Σύρο, ενισχύοντας τις υποδομές άθλησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού”.

Κλείσε θέση στο παρκέ – δήλωσε συμμετοχή τώρα!
Όσοι θέλουν να ζήσουν την απόλυτη μπασκετική εμπειρία στην καρδιά των Κυκλάδων, δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή εδώ και να μπουν στο παιχνίδι.

Οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στη Σύρο (25/6–3/7) με έκπτωση 30% στα εισιτήρια της Blue Star Ferries. Πληροφορίες και κρατήσεις: Vassilikos (Σύρος) 2281084444 και Gelasakis (Πειραιάς) 2104222440.

Διοργανωτές του Stoiximan AegeanBall Festival είναι η Progame, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη