20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κλήρωση για το Κύπελλο βόλεϊ γυναικών

Share

Τη διοργάνωση Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών αποφάσισε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών.

Στην Α’ φάση του Κυπέλλου λαμβάνουν μέρος οι ομάδες της Volleyleague, πλην του Πανναξιακού που αποχώρησε από το πρωτάθλημα πριν την ολοκλήρωσή του, και του Ηλυσιακού που δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να πάρει μέρος στους αγώνες Κυπέλλου.

Από τη σημερινή κλήρωση προέκυψαν τα εξής ζευγάρια που θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες:

Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Α.Ο. Λαμίας 2013 – Α.Π.Σ. Αίας
Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ.Π. Θέτις
Α.Ο.Φ. Πορφύρας – Α.Ο. Θήρας
Α.Ε.Κ. – Α.Σ. Άρης
Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν. Αμαζόνες

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 31 Μαρτίου και οι δεύτεροι το Σάββατο 3/4.

Στην επόμενη φάση (προημιτελική) προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες, ενώ στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα  θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set).

Από τις έξι ομάδες που θα προκριθούν, οι δύο θα προκριθούν στην προημιτελική φάση άνευ αγώνα μετά από κλήρωση, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θα χωριστούν σε δύο  ζευγάρια με κλήρωση και θα αγωνιστούν σε αγώνες νοκ άουτ (7/4). Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στην ημιτελική φάση.

Εκεί θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν επίσης αγώνες νοκ άουτ (10/4), με τους νικητές να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση, όπου θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του τροπαίου (16 ή 17 ή 18/4).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη