Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων

Προαναγγέλθηκε η λειτουργία υπερσύγχρονου ελαιοτριβείου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ευρεία θεσμική εκπροσώπηση της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αυτοδιοικητικών αρχών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 21/1 η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, στο οινοποιείο της Santo Wines, στον Πύργο.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΣΘΠ και βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος επισήμανε -μεταξύ άλλων- τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ένωση για την οικονομία του νησιού και την κοινωνική συνοχή, ενώ σημείωσε εμφατικά την αλματώδη ανάπτυξη του συνεταιρισμού (ισχυρό πλέον σαντορινιό brand) και τη συμβολή του στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των αγροτικών νοικοκυριών στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες (οικονομική κρίση, πανδημία) που υπήρξαν στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2008, οπότε ξεκίνησε η εθιμική αυτή εκδήλωση που πλέον έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Διαφήμιση

“Ο συνεταιρισμός αναπτύχθηκε και κατάφερε να κρατήσει όρθια την αγροτική τάξη του νησιού”, πρόσθεσε ο κος Καφούρος, αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνει η ΕΣΘΠ στη διατήρηση της παραγωγικής οικονομίας σε ένα τουριστικό νησί. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής προανήγγειλε άλλωστε την λειτουργία ενός υπερσύγχρονου ελαιοτριβείου, η διαδικασία απόκτησης του οποίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν: ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γεωργία Νομικού, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ν. Αιγαίου Χαράλαμπος Δαρζέντας, η Έπαρχος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων Θήρας, ο Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Θήρας Δημήτρης Βασιλάκος, η Λιμενάρχης Θήρας Παναγιώτα Κούτρα, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Θήρας Γιώργος Χατζημουτούκης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη